|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214Si 97r] Hamulce z tylu nie działają!
donmulanka - Nie Sty 11, 2009 16:57 Temat postu: [r214Si 97r] Hamulce z tylu nie działają! Co trzeba wymienić i jakie są orientacyjne koszty z tym związane? (mało sie dzis na suchej nawierzchni przez to nie zabiłem
Bębny? zaciski? (ręczny tez wogole nie działa)
MaReK - Nie Sty 11, 2009 17:53
No to zalezy. Albo samoregulatory do wymiany, albo cylinderki. Bebny raczej wymienia sie raz w zyciu auta, podobnie jak szczeki. Ja u siebie wymienilem szczeki i bebny i nic to nie zmienilo, dopiero po regulacji u mariusz418 i odpowiednim "podstawieniu szczek" hamulce z tylu zaczely dzialac. A mnie juz straszyli, ze to korektor sily hamowania...
Zdarza sie tez, ze cylinderki puszczaja. Koszt uzywanego to jakies 50 zl, wymiana tez w podobnych kwotach... Mysle, ze bez rozebrania i sprawdzenia organoleptycznie nie da sie jednoznacznie stwierdzic, ktory element u Ciebie dal ciala.
Pozdrawiam,
BoloSr - Nie Sty 11, 2009 17:55 Temat postu: Re: [r214Si 97r] Hamulce z tylu nie działają!
donmulanka napisał/a: | Co trzeba wymienić i jakie są orientacyjne koszty z tym związane? (mało sie dzis na suchej nawierzchni przez to nie zabiłem
Bębny? zaciski? (ręczny tez wogole nie działa) |
trza rozebrac i zobaczyc co jest nie tak bo tak mozna w fusow wrozyc
PTE - Pon Sty 12, 2009 11:46
MaReK napisał/a: | Koszt uzywanego to jakies 50 zl |
Po co bawić się w używane cylinderki, skoro za podaną kwotę można kupić nowy zamiennik (LPR, Bosch).
MaReK - Pon Sty 12, 2009 16:28
To moze i to byla cena nowego, nie wiem, nie pamietam Majkel wymienial ostatnio
A ze bral czesci jeszcze z C.Z. Parts to moze i prawda.
Skoro nowe sa za podana kwote to jasne, ze lepiej brac nowe
Lechos - Pon Sty 12, 2009 16:33
MaReK napisał/a: | Bebny raczej wymienia sie raz w zyciu auta, podobnie jak szczeki. | szczeki tak samo sie zuzywaja jak i klocki, moze w mniejszym stopniu ale jednak zawsze cos.
Ciufa - Pon Sty 12, 2009 17:07
Lechos napisał/a: | MaReK napisał/a:
Bebny raczej wymienia sie raz w zyciu auta, podobnie jak szczeki.
szczeki tak samo sie zuzywaja jak i klocki, moze w mniejszym stopniu ale jednak zawsze cos. |
ale tył mało kiedy hamuje, więc wymienia się je bardzo rzadko
Lechos - Pon Sty 12, 2009 17:35
Wlasnie o tym mowie, ze wymienia je sie rzadko ale wymienia
skoro napisalem Lechos napisał/a: | moze w mniejszym stopniu ale jednak zawsze cos | wiez logiczne sie wydaje, ze Ciufcia napisał/a: | wymienia się je bardzo rzadko |
Ciufa - Pon Sty 12, 2009 18:00
Lechos, źle zrozumiałem twoja wypowiedz
|
|