Zobacz temat - [R620] Świece żarowe

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Świece żarowe

mariolczyk - Pon Sty 19, 2009 10:17
Temat postu: [R620] Świece żarowe
WITAM SERDECZNIE MAM PYTANIE:)
CZY ZEBY WYMIENIC SWIECE W ROVERZE 620 SDi 96 TRZEBA CAłY ROZRZAD ROZEBRAC?
BO KOLES POWIEDZIAł MI ZE SA WIDOCZNE 3 SWIECE A 4 NIE WIDZI WIEC PEWNIE TRZEBA BEDZIE CAłY ROZRZAD ROZEBRAC ZEBY SIE DO NIEJ DOSTAC,
A PRZYPADKIEM TO NIE JEST TAK ZE MAM TYLKO 3 SWIECE?BO GDZIES JUZ CZYTAłAM ZE DO 97 SA 3 A PO 97 ROCZNIKU 4
BARDZO PROSZE O POMOC BO MAM TE SWIECE WYMIENIC I TERAZ NIE WIEM CO MAM MYSLEC O TYM MECHANIKU. A MAM PROBLEMY Z ODPALANIEM NO I JAK GO JUZ ODPALE TO CZARNY DYM........:)

thef - Pon Sty 19, 2009 10:34

Być może masz trzy a może cztery świece. Wymień tylko trzy, tą czwartą za pompą (jeśli jest) zostaw starą (ewentualnie jeśli jest spalona odkręć od niej kabel zasilający), autko i tak powinno odpalać dobrze. Tą czwartą można wymienić, ale wiąże się to z ruszeniem pompy i koniecznością jej ustawienia potem, zatem nie ma większego sensu.

PS>Proszę pisać bez CAPSa, proszę uzupełnić temat o krótki opis i następnym razem poszukać na forum czy taki temat już był, bo ten akurat był już milion razy, a do tego jest opisany również na stronie klubowej.

mariolczyk - Pon Sty 19, 2009 13:08

dziekuje serdecznie.
slawek78 - Wto Sty 20, 2009 17:00

cze ja ma rovera 600Di i mam cztery swiece ostatnio wymieniałem i wymieniłem tylko trzy i samochód bez problemu odpalał przy -20. brat ma honde accord i ma tylko trzy swiece. ja tez kiedyś byłem zdziwiony cztery gary a trzy świece