|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [MG ZS] Mruga podświetlenie na zegarach
BoloSr - Wto Sty 20, 2009 19:26 Temat postu: [MG ZS] Mruga podświetlenie na zegarach Witam
Mam pały problem zauważylem ostatnio ze jak zapalam kierunek (nie wazne w ktora strone) to mruga mi w rytm jego podswietlenie zegarow miał ktos taki przypadek w MG ZS lub R45 ?
Sprawdzilem przy okazji łądowanie ale ono jest ok i podaje 14.2 V akuś ma w spoczynku 12.75V moze to brak gdzies masy tylko gdzie ?
zapal - Wto Sty 20, 2009 20:39
a moze zwarcie jakies?? przekaznik??
BoloSr - Wto Sty 20, 2009 20:42
zapal napisał/a: | a moze zwarcie jakies?? przekaznik?? |
ale co i gdzie
bo to w sumie takie lekkie mruganie jest, trza się przypatrzeć zeby to zauwazy
zapal - Wto Sty 20, 2009 20:44
a pozostale swiatla np w kabinie tez mrugaja? nie wiem czy w tych roverkach tez jak w 200 sa problemy z wiazka kabli do klapy??
BoloSr - Wto Sty 20, 2009 20:46
zapal napisał/a: | a pozostale swiatla np w kabinie tez mrugaja? nie wiem czy w tych roverkach tez jak w 200 sa problemy z wiazka kabli do klapy?? |
nie nic innego nie mryga
a to jest sedan
zapal - Wto Sty 20, 2009 20:59
hmm to moze zacznij od najprostszych czynnoscic sprawdz wszystkie bezpieczniki i punkty masy...
BoloSr - Wto Sty 20, 2009 21:02
zapal napisał/a: | hmm to moze zacznij od najprostszych czynnoscic sprawdz wszystkie bezpieczniki i punkty masy... |
a ktore to bezpieczniki
i gdzie sa masy w tym samochodzie ?
zapal - Wto Sty 20, 2009 21:20
no bezpieczniki masz opisane.. a wiesz 10 minut i wszystkie przelecisz i bdziesz mial pewnosc ze sa ok ( sa pod kierownica to chyba wiesz... a reszta pod maska w takiej plastikowej puszce... a punkty masy nie mam pojecia ...
a takie pytanie jak auto jest zapalone czy jak zgaszone tak sie dzieje? a moze w obu przypadkach?
BoloSr - Wto Sty 20, 2009 21:27
zapal napisał/a: | no bezpieczniki masz opisane.. a wiesz 10 minut i wszystkie przelecisz i bdziesz mial pewnosc ze sa ok ( sa pod kierownica to chyba wiesz... a reszta pod maska w takiej plastikowej puszce... a punkty masy nie mam pojecia ...
a takie pytanie jak auto jest zapalone czy jak zgaszone tak sie dzieje? a moze w obu przypadkach? |
no z bezpiecznikami to wiem gdzie sa i sobie poradze ale czy to sie dziej na zgaszonym czy tylko na oapalonym to musze jutro sprawdzic
barszczyk - Czw Sty 22, 2009 12:14
ja mam tak samo miga mi leciutko podświetlanie licznika km w takt migaczy albo wycieraczek.
Mix - Czw Sty 22, 2009 12:20
Potwierdzam, to norma, nic szczególnie dziwnego U mnie też lekko mryga, chociaż bardziej bym to określił jako lekkie przygasanie. Pozatym widać to tylko o odpowiedniej porze dnia, gdzie podświetlenie zegarów kontrastuje ze światłem wpadającym przez szyby. IMO nie jest to uciążliwe, więc nie ma co szukać dziury w całym i trzeba się z tym pogodzić
BoloSr - Czw Sty 22, 2009 12:27
Mixtated napisał/a: | Potwierdzam, to norma, nic szczególnie dziwnego U mnie też lekko mryga, chociaż bardziej bym to określił jako lekkie przygasanie. Pozatym widać to tylko o odpowiedniej porze dnia, gdzie podświetlenie zegarów kontrastuje ze światłem wpadającym przez szyby. IMO nie jest to uciążliwe, więc nie ma co szukać dziury w całym i trzeba się z tym pogodzić |
podziekował
|
|