Zobacz temat - [R620] Centralny zamek

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Centralny zamek

kamil_620_si - Sro Sty 21, 2009 15:06
Temat postu: [R620] Centralny zamek
mam pytanie czy przy zamykaniu auta z pilota nie powinien byc jakis sygnal dzwiekowy!bo przy zamykaniu migaja 3 razy awaryjne i tyle!
NEOSSS - Sro Sty 21, 2009 15:24

Nie ma sygnalu... Sygnal jest jak alarm sie zalaczy np. poprzez wybicie szyby, otworzenie drzwi itd...
Remigiusz - Sro Sty 21, 2009 16:09

NEOSSS napisał/a:
np. poprzez wybicie szyby

Tylko jak się ma czujniki w środku od ruchu, bo jak wybijesz szybę to sie alarm nie włączy jak drzwi nie otworzysz :sad:

jackson420 - Sro Sty 21, 2009 16:15

ja np. mam czujniki ruchu w środku, tylko chyba nie działają, bo po uzbrojeniu alarmu przez odsuniętą szybę mogę machać ręką, stukać w czujnik i nic :( da się coś z tym zrobić/ wymienić ?
maciej - Sro Sty 21, 2009 16:18

Jeśli miałeś uchylone okno, to mogły się nie uzbroić, bo był ciągły ruch powietrza, co je myliło - takie zabezpieczenie przed wyciemw przypadku np. gdy zamkniesz psa w środku.
jackson420 - Sro Sty 21, 2009 16:38

no to w taki razie jak sprawdzić czy działają ? zaznaczam, że szyby nie mam zamiaru wybijać :twisted:
Remigiusz - Sro Sty 21, 2009 16:42

Schowaj się na tylnej kanapie bez ruchu :mrgreen: A niech ktoś z zewnątrz uzbroi auto :mrgreen:
jackson420 - Sro Sty 21, 2009 16:49

to może lepiej w bagażniku - jak się uzbroi immo wyjdę przez tylną kanapę jako że mam hatchbacka... ( :hmm: szkoda tylko że jakiś czas temu tak mi się oparcie zatrzasnęło, że przycisk wpadł do środka i nie dam rady większej części rozłożyć :/ )
Remigiusz - Sro Sty 21, 2009 17:26

Popróbuj :mrgreen:
_papa_ - Sro Sty 21, 2009 21:11

Aproppo alarmu.

Jak zakupiłem auto, to alarm zachowywał mi się właśnie w taki sposób. Sygnalizacja zamknięcia tylko poprzez mignięcie kierunkami (BTW - najlepsze rozwiązanie). Fachowcy od alarmów mówią, że to tzw. tryb cichy alarmu (bez sygnalizacji dźwiękowej). Po odłączenia aku jakiś czas temu alarm zaczął mi sygnalizować dźwiękiem otwarcie i zamknięcie auta. Spróbuj może tak jak ja to zrobiłem.

PS. Swoją drogą chciałbym znów powrócić do tego "cichego trybu" w swoim alarmie, ale nie wiem jak. :???:

kamil_620_si - Czw Sty 22, 2009 17:29

_papa_ napisał/a:
Aproppo alarmu.

Fachowcy od alarmów mówią, że to tzw. tryb cichy alarmu (bez sygnalizacji dźwiękowej)

Takie rozwiązanie miałem w mercedesie 124 jak dłużej przytrzymałem pilota to migał światłami i sygnalizował dźwiękiem a krótko to tylko same światła!

sTERYD - Pią Sty 23, 2009 10:29

_papa_ napisał/a:
Po odłączenia aku jakiś czas temu alarm zaczął mi sygnalizować dźwiękiem otwarcie i zamknięcie auta

na pewno masz alarm fabryczny?? ;> ZTCW to w roverach nie ma innego trybu jak cichy :hm:
może masz dołożony i po odłaczeniu baterii wrócił do ustawień z trybem głośnym...

shrek_85 - Nie Sty 25, 2009 16:10

kolego nie ma sygalu przy zamykaniu i przy otwieraniu auta tylko migaja kierunkowskazy. pozdrowionka