Zobacz temat - Clarion FB289RBT

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - Clarion FB289RBT

the.edgy - Pią Sty 23, 2009 23:07
Temat postu: Clarion FB289RBT
Siemanko...
Ktos gdzies wspomnialo tym modelu i jak go ujzalem to odrazu wiedzialem ze taki dokladnie model bedzie widnial u mnie w autku... Nie lubie tragicznie radyjek z masą przyciskow, roznie swiecacych i roznie funkcjonalnych... Wiem ze komponować sie to ze standardowym wnetrzem nie bedzie i nijak sie ma do tego drewna ale drewno na dniach bedzie zastapione czyms takim jak jest u kolegi wwekol ( http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=25025 ) Do tego dochodzą aluramki i zaraz pod tym bedzie widnialo to radyjko.

A pisze ten temat w sumie tylko po to zeby sie dowiedziec czy ktos juz mial kontakt z tym radiem albo czy wogole cos moze mi o nim powiedziec..

Dodać muszę że..
Drzwi wygłuszone i Helixy (forumowe;P) zamontowane a w zadne tuby i wzmacniacze nie bede sie bawil, audiofilem nie jestem a w autku brzeczy electro i klubowe dzwieki. Tylne glosniki odlaczone, odlsuch odbywa sie wylacznie na przednich wiec mocy jakiejs niesamowietej nie potrzebuje a to radio cos czuje ze doda niesamowitego uroku wewnatrz. W dodatku ta opcja obslugi systemu glosnomowiacego przez BT, cos czego mi naprawde brakowalo...

Jednym slowem to radio poprostu miażdży :twisted:

Jeśli ktos ma komentarz, jakies uwagi, instrukcje, propozycje, inne opcje, cokolwiek co chciałby mi przekazać... Czekam !

azer - Sob Sty 24, 2009 07:29

w moich odczuciach pierwszy clarion który zaczyna "jakoś" wyglądać. Czyżby w końcu zmienili projektanta ? :wink:

a tak poza tym to opisałeś temat na tyle dokładnie i nie zadając żadnych pytań, że ciężko coś dodać :)

komarek - Sob Sty 24, 2009 11:34

the.edgy, też zainteresowałem się tym radiem
ale gdzieś usłyszałem, że nie można przewijać piosenek - nie wiem czy to prawda, ale jeśli tak to słuchając seta dostane szału - kto słucha setów wie o czym piszę
może ktoś to zweryfikować tak żeby każdy z nas wiedział czy ta informacja jest prawdziwa?

BTW mi się spodobało ostatnio takie radyjko: Alpine CDE-102Ri
ma nawet podświetlenie pasujące do wnętrza :wink:

the.edgy - Sob Sty 24, 2009 11:39

Komarek a widzisz.. ja tez slucham setow.. zazwyczaj przesluchuje cale jesli juz albo naciskam pauze jak wychodze z auta a na nastepny dzien sobie kontynuuje. Fakt faktem nie fajnei by bylo jak by sie nei dalo przewijac.. Prosze o jakies info !
komarek - Sob Sty 24, 2009 11:42

the.edgy, no właśnie, ja poluje na momenty najlepsze i aktualnie korzystam z transmitera i szlag mnie trafia, że tam się nie da przewijać :neutral:

a nie będę przerabiał każdego seta na kawałki przecież :/

the.edgy - Sob Sty 24, 2009 12:36

Mammmiiii :/

Kod:
http://www.ceneo.pl/;0151614675-10.htm#productOpinions

No niestety, miałeś rację! ...

komarek - Sob Sty 24, 2009 12:42

the.edgy, no i widzisz praktycznie każda sensowna opinia wskazuje jako minus brak możliwości przewijania utworów
w mojej opinii to dyskwalifikuje to radio :neutral:

Papaa2 - Sob Sty 24, 2009 13:54

Ja mam stycznosc z tym radyjkiem prawie tydzien w tydzien ;D i gdyby nie to ze kosztuje swoje to byloby moje :-D wyglada lepiej niz pozostale clariony i to mnie urzeka. fakt karty czyta tylko do 2GB (wlacznie) ale to i tak wiecej niz plyta :-) the.edgy napisz co konkreniej Cie w nim interesuje to postaram sie odpowiedziec ;-)
the.edgy - Sob Sty 24, 2009 16:18

Intersuje mnie to czy moje helixy na MDF'ie ladnie zagraja na tym radyjku (tylko one, bez zadnego suba i tylnych..), Czy moj SPV m3000 poradzi sobie z polaczeniem i bedzie dzialalo jak system glosnomowiacy, czy czyta tez inne formaty niz mp3 ? np. Atrac
Jakos przezyje niemoznosc przewijania utwroow bo i tak zadko to robie a sety sobbie najwyzej potne na 10 rownych czesci, w dobrym programie zajmuje to nie wiecej jak 20 sekund.
No i przede wszystkim czy podepne je u siebie w roverku bo mam wrazenie ze u mnie ktos cos grzebal... teraz mam radio blaupunkt kansas dj podpiete na takie zlaczki ja te 2 po prawej o tu:
Kod:
http://allegro.pl/item528573644_honda_iso_do_99r_sam_dobra_cena.html

tej 3ciej nie mam (chyba), a bynajmniej nei jest podpieta..

pietro - Pon Sty 26, 2009 08:57

komarek napisał/a:
BTW mi się spodobało ostatnio takie radyjko: Alpine CDE-102Ri

nie Tobie jednemu :)