|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Kontrolka oleju
cige - Sob Sty 24, 2009 17:57 Temat postu: [R414] Kontrolka oleju mam problem z kontrolką oleju nie gaśnie po uruchomieniu silnika oraz w czasie jazdy stan oleju jest dobry,podejrzewam czujnik oleju tylko gdzie on mniej więcej się znajduję
BetJar - Sob Sty 24, 2009 18:30
Chyba powinien być obok filtra oleju
cige - Sob Sty 24, 2009 18:39
był moment że żaczęła przygasać ,wczoraj miałem tą samą sytuację ale zgasła nie wiem czy to nie będzie zaśnieżenie styków na czujniku
[ Dodano: Sob Sty 24, 2009 20:00 ]
oby to nie były panewki
sTERYD - Nie Sty 25, 2009 01:22
gdyby to były panewki to po 2 dniach bez ciśnienia oleju gwarantuję, że już byś nie jeździł
masz szczęście, że to czujnik, ale pamiętaj, że jak się zaświeci kontrolka smarowania podczas jazdy to jest tylko jedna rzecz do zrobienia : ZGASIĆ SILNIK
ta kontrolka normalnie się świeci kiedy już na prawdę nie ma ciśnienia oleju, więc jakakolwiek jazda grozi śmiercią silnika
cige - Nie Sty 25, 2009 10:49
sTERYD napisał/a: | gdyby to były panewki to po 2 dniach bez ciśnienia oleju gwarantuję, że już byś nie jeździł
masz szczęście, że to czujnik, ale pamiętaj, że jak się zaświeci kontrolka smarowania podczas jazdy to jest tylko jedna rzecz do zrobienia : ZGASIĆ SILNIK
ta kontrolka normalnie się świeci kiedy już na prawdę nie ma ciśnienia oleju, więc jakakolwiek jazda grozi śmiercią silnika |
tak ale ona gaśnie dopiero po zagrzaniu silnika ,po 2 godzinach jest normalnie gaśnie zaraz po uruchomieniu ale po nocy zaś jest ta sama sytuacja zgaśnie dopiero po jakimś czasie.Jak jest z ciśnieniem oleju jak go nie ma to cały czas czy po prostu jak silnik się zagrzeję to ciśnienie oleju wzrasta
sTERYD - Nie Sty 25, 2009 11:02
raczej po prostu czujnik się zalepił jakimś dziadostwem, i dopiero jak się zagrzeje to się wyłącza...
wymień ten czujnik (to parę groszy), a dla świetego spokoju zmierz ciśnienie smarowania
cige - Nie Sty 25, 2009 11:14
sTERYD napisał/a: | raczej po prostu czujnik się zalepił jakimś dziadostwem, i dopiero jak się zagrzeje to się wyłącza...
wymień ten czujnik (to parę groszy), a dla świetego spokoju zmierz ciśnienie smarowania |
jak myślisz czy można jezdzić czy raczej nie
magneto - Nie Sty 25, 2009 11:41
mnie jak wkurzają jakieś kontrolki to wyciągam żarowkę
a tak na poważnie to skoro gaśnie to myślę że można jeździć i to będzie jak napisał steryd wina czujnika.
sTERYD - Nie Sty 25, 2009 15:05
wydaje mi się. że można, ale jak tylko będziesz mógł to wymień, nie wiadomo, kiedy może się zdarzyć, że kontrolka będzie potrzebna, a ją zignorujesz... licho nie śpi... podobno
cige - Nie Sty 25, 2009 17:31
ok dzięki jutro podjadę do mechanika dam znać co było
[ Dodano: Wto Sty 27, 2009 17:58 ]
wszystko ok czujnik działa jak powinien zabrudzony dzięki wszystkim za pomoc
|
|