|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214] kupilem ale jaki??
JohnCreasy - Pon Sty 26, 2009 11:54 Temat postu: [R 214] kupilem ale jaki?? Witam brat kupil Roverka i dal go mi w prezenciku(z czego sie ogromnie ucieszylem) jednak nie wiem jaki to jest dokladnie Rover i ile ma mocy;/ a brat mial go jakies 2 miesiace i za bardzo go to nie interesowalo...
Pamietam,ze w ogloszeniu bylo napisane,ze jest to Rover 214Si,w dokumentach nie ma nic napisane a nie wiem jak to rozpoznac,jest natomiast napisane ile ma kw i wg tego wychodziloby na to,ze jest to 214i ktory ma ok75KM (w ogloszeniu bylo ponad 100KM ale nie wiem jak to uwiarygodnic) co chyba nie jest mozliwe bo ojciec ma Toyote z 05' 1,4 (97KM) a kolega Colta 97' 1,6(115KM) i zaden z nich nie moze mi uciec w sumie to nie jest zadne sprawdzenie mocy ale czy wie ktos jak to mozna sprawdzic??? Jakies "znaki" szczegolne dla danej wersji czy cos?? Bede wdzieczny za pomoc zaraz powinienem dostawic zdjatka mojego Roverka
P.S-to moj pierwszy post wiec jesli jest w zlym dziale to nie banujcie od razu
Pozdrawiam
ywis - Pon Sty 26, 2009 11:58
Wbij sobie nr VIN na stronie głównej o Roverkach i Ci konkretnie wszystko pokaże...
fearless - Pon Sty 26, 2009 11:59
Czy to aby nie prowokacja....
zouza - Pon Sty 26, 2009 12:01
Jeśli ma 75kM to jest ośmiozaworówka, jeśli ponad 100kM to 16to.
Jeśli 16v to silnik wygląda tak (ta akurat 1.6, ale 1.4 wygląda tak samo):
]
Prowokacja nie prowokacja poleciałam łopatologicznie
fearless - Pon Sty 26, 2009 12:16
zouza napisał/a: |
Prowokacja nie prowokacja poleciałam łopatologicznie |
Ponadto chyba jakieś znaczki są na tym R....
Trzeba otworzyć maskę i zobaczyć - w zasadzie wszystko widać, a w dowodzie też powinno być co nie co napisane.
JohnCreasy - Pon Sty 26, 2009 12:17
Ok ze zdjecia widze,ze jest taki sam czyli ma ponad 100KM tak??
Zdjecie zrobione przed chwila
http://img441.imageshack....djcie025tz7.jpg
Co do tego nr VIN to prosze jasniej bo nie ogarniam
Gość - Pon Sty 26, 2009 12:19
Witam,
Znawcą nie jestem ale mi to wygląda na 8V czyli 75 KM.
zouza - Pon Sty 26, 2009 12:20
Zgadzam się z przedmówcą, za cholerę nie jest taki sam
Paul - Pon Sty 26, 2009 12:21
fearless napisał/a: | Ponadto chyba jakieś znaczki są na tym R....
Trzeba otworzyć maskę i zobaczyć - w zasadzie wszystko widać, a w dowodzie też powinno być co nie co napisane. |
A przeczytałeś 1 post
JohnCreasy napisał/a: | Co do tego nr VIN to prosze jasniej bo nie ogarniam |
Tutaj: http://www.roverki.pl/checkvin.php jest sprawdzajka nr VIN. Wpisz swój z dowodu rej. i wszystko będziesz miał
fearless - Pon Sty 26, 2009 12:22
JohnCreasy napisał/a: |
Co do tego nr VIN to prosze jasniej bo nie ogarniam |
Pozycja "E" w dowodzie i trzeba ją wklepać w : http://www.roverki.pl/checkvin.php
Paul czy Ty zawsze musisz być pierwszy...
[ Dodano: Pon Sty 26, 2009 12:26 ]
Paul napisał/a: |
A przeczytałeś 1 post
|
Przeczytałem, wydało mi się to troszkę podejrzane - i napisałem "czy to aby nie prowokacja"
JohnCreasy - Pon Sty 26, 2009 12:28
Juz mam niestety ten slabszy silnik czyli jednak 8V i tylko 75KM no musi wystarczyc i tyle...
Dzieki za pomoc
ywis - Pon Sty 26, 2009 12:28
Silniczek jest zupełnie inny, to jest 8v, a nie 16v.
ploomy - Pon Sty 26, 2009 13:04 Temat postu: Re: [R 214] kupilem ale jaki??
JohnCreasy napisał/a: | ... ojciec ma Toyote z 05' 1,4 (97KM) a kolega Colta 97' 1,6(115KM) i zaden z nich nie moze mi uciec
|
Wygląda na to, że w roverku nawet 75 kucy wystarczy, żeby całkiem sprawnie się po drogach poruszać a czasami nawet, przy odrobinie fantazji poszaleć.
A w colciku to chyba łącznik między kierownicą a pedałem gazu zawodzi, bo teoretycznie to Ty nie powinieneś go zbyt długo na horyzoncie widzieć.
Ukasz - Pon Sty 26, 2009 18:40
Witam
zouza napisał/a: | Jeśli ma 75kM to jest ośmiozaworówka, jeśli ponad 100kM to 16to |
W 16V są 84KM czyli poniżej 100KM, tak jak u mnie, więc to nie wyznacznik że 8V to słabszy a 16V mocniejszy, czy się mylę?
Co nie zmienia faktu, że ten o którym rozmawiacie to 8V.
Brt - Pon Sty 26, 2009 19:00
w R25 to rochę inaczej niż w R200 w R25 jest tylko 16V w dwóch wersjach mocy zapraszam do poczytania danych technicznych na stronie klubowej
BoloSr - Pon Sty 26, 2009 19:13 Temat postu: Re: [R 214] kupilem ale jaki??
JohnCreasy napisał/a: | Witam brat kupil Roverka i dal go mi w prezenciku(z czego sie ogromnie ucieszylem) jednak nie wiem jaki to jest dokladnie Rover i ile ma mocy;/ a brat mial go jakies 2 miesiace i za bardzo go to nie interesowalo...
Pamietam,ze w ogloszeniu bylo napisane,ze jest to Rover 214Si,w dokumentach nie ma nic napisane a nie wiem jak to rozpoznac,jest natomiast napisane ile ma kw i wg tego wychodziloby na to,ze jest to 214i ktory ma ok75KM (w ogloszeniu bylo ponad 100KM ale nie wiem jak to uwiarygodnic) co chyba nie jest mozliwe bo ojciec ma Toyote z 05' 1,4 (97KM) a kolega Colta 97' 1,6(115KM) i zaden z nich nie moze mi uciec w sumie to nie jest zadne sprawdzenie mocy ale czy wie ktos jak to mozna sprawdzic??? Jakies "znaki" szczegolne dla danej wersji czy cos?? Bede wdzieczny za pomoc zaraz powinienem dostawic zdjatka mojego Roverka
P.S-to moj pierwszy post wiec jesli jest w zlym dziale to nie banujcie od razu
Pozdrawiam |
a świstak siedzi i zawija w sreberka
Paul - Pon Sty 26, 2009 19:23
BoloSr napisał/a: | a świstak siedzi i zawija w sreberka | Nie rozumiem
BoloSr - Pon Sty 26, 2009 19:25
Paul napisał/a: | BoloSr napisał/a: | a świstak siedzi i zawija w sreberka | Nie rozumiem |
przeczytaj co tam jest napisane i powiedz mi ze to prawda jakos nieche mi sie w to wierzyc
Paul - Pon Sty 26, 2009 19:30
BoloSr napisał/a: | jakos nieche mi sie w to wierzyc | Ja z kolei nie mam podstaw, żeby NIE wierzyć Różne przypadki się zdarzają
Póki nie ma dowodów, że coś jest nie tak, wierzę, jak każdemu innemu na Forum
a tym bardziej NIE będę dyskredytował użytkownika
BoloSr - Pon Sty 26, 2009 20:07
Paul napisał/a: | BoloSr napisał/a: | jakos nieche mi sie w to wierzyc | Ja z kolei nie mam podstaw, żeby NIE wierzyć Różne przypadki się zdarzają
Póki nie ma dowodów, że coś jest nie tak, wierzę, jak każdemu innemu na Forum
a tym bardziej NIE będę dyskredytował użytkownika |
dobra to w takim razie wycofuje sie
czort - Pon Sty 26, 2009 20:44
JohnCreasy napisał/a: | co chyba nie jest mozliwe bo ojciec ma Toyote z 05' 1,4 (97KM) a kolega Colta 97' 1,6(115KM) i zaden z nich nie moze mi uciec |
Sam jeżdze Roverkiem z takim silnikiem 8v i do 120km/h można tak uważać że jest się szybkim
kadzaf - Pon Sty 26, 2009 20:56
wracajac do tematu to łatwo poznac silnik po wałkach rozrządu(u ciebie jest jednen po srodku i niestety ale masz ta słabsza wersje) ,ale zawsze mozna zienic silnik w końcu nie powinno byc tak ciezko no i silniki nie sa drogie
Po fotce ciezko jest poznac ale chyba nie jest zagazowany ?
Markzo - Pon Sty 26, 2009 21:41
a nie styknie czasem podmianka głowicy i kolektora na ten od 16V? w sumie to 103KM w takim maleństwie juz robi zamieszanie
kadzaf - Pon Sty 26, 2009 21:44
Markzo napisał/a: | a nie styknie czasem podmianka głowicy i kolektora na ten od 16V? w sumie to 103KM w takim maleństwie juz robi zamieszanie |
moze i tak ,ale jak dla 16tki to myslałem ze moze jest jakis wzacniany dół silnika ,w końcu silniki z turbem tez maja wzmacniane podzespoły wiec tym sie sugerowałem
Markzo - Pon Sty 26, 2009 21:47
chyba ...ktoś kiedyś o tym wspominał i chyba jest to do zrobienia, trzeba poczekać az ktoś z naszych forumowych wyjadaczy się wypowie
kolin - Wto Sty 27, 2009 12:12
Markzo napisał/a: | w sumie to 103KM w takim maleństwie juz robi zamieszanie |
Tak średnio... przy ok 140 zaczyna hałasować i nie jedzie
des - Sro Sty 28, 2009 00:22
kolin napisał/a: | przy ok 140 zaczyna hałasować i nie jedzie |
W Roverkach przy każdej prędkości hałasuje, przy 140 to już trzeba zatyczki do uszu wkładać
greg_szczytno - Sro Sty 28, 2009 14:46
aiwer, no nie mów no głośno jest ale tak powyżej 150 a tak przy 180 zaczyna się jazda - oczywiście 1.6 111
JohnCreasy - Sro Sty 28, 2009 16:53
kadzaf napisał/a: | Po fotce ciezko jest poznac ale chyba nie jest zagazowany ? |
Nie ma gazu a co do kolegi,ktory pisal,ze Colta nie powinienem nawet widziec...to wlasnie wrocilem ze wspolnej "przebieszki" obu samochodow i podtrzymuje to co napisalem w pierwszym poscie
Btw.bylem dzisiaj u 2 mechanikow bo nie dzialaja mi zegary(obroty i temp wody) i obaj sie pytali jaki tam jest motor a jak mowilem,ze 75KM to niedowierzali i mowili zebym pojechal na jakies rolki do Gdanska i sprawdzil bo nie wierza.
Pisze to co mowili,nie chce sie z nikim sprzeczac bo za bardzo sie na samochodach nie znam
Pzdr
Bidi - Sro Sty 28, 2009 16:58
JohnCreasy napisał/a: |
Btw.bylem dzisiaj u 2 mechanikow bo nie dzialaja mi zegary(obroty i temp wody) i obaj sie pytali jaki tam jest motor a jak mowilem,ze 75KM to niedowierzali i mowili zebym pojechal na jakies rolki do Gdanska i sprawdzil bo nie wierza.
|
to niech uwierza lepiej bo Ty masz 75km bo masz na jednym walku
piter34 - Sro Sty 28, 2009 17:20
JohnCreasy napisał/a: | Pisze to co mowili,nie chce sie z nikim sprzeczac bo za bardzo sie na samochodach nie znam |
Ci mechanicy, u których byłeś, też się nie znają
|
|