Zobacz temat - [R414] Trudności z uruchomieniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Trudności z uruchomieniem

piter74 - Wto Sty 27, 2009 14:30
Temat postu: [R414] Trudności z uruchomieniem
mam problem z uruchomieniem silnika, iskra jest ,paliwo podaje,zaglądałem do rozrządu wszystko w porządku i nadal nie chce odpalić
zapal - Wto Sty 27, 2009 14:57

ale nie napisalem jak sie to stalo zeprzestal dzialac, opisz dokladnie to ci moze ktos pomoze...
piter74 - Wto Sty 27, 2009 18:34

po nocy chciałem go odpalić , rozrusznik kręci wszystko jest a nie można go uruchomić, dostałem się do rozrządu aby sprawdzić czy coś się nie stało- wszystko OK, iskra jest,paliwo podaje a nie ma ochoty zagadać
arcx - Czw Sty 29, 2009 23:14

też tak miałem

iskra była, paliwo płynęło i... wielkie nic :)

pogmerałem (dosłownie: pogmerałem) przy cewce i odpalił

następnie wymieniłem cewkę, kable, świece, palec i kopułkę i problem już nigdy nie wrócił

NIE SUGERUJ SIĘ TYM, ŻE ISKRA JEST. BO OPRÓCZ TEGO, ŻE JEST TO JESZCZE MA BYĆ ODPOWIEDNIA I W ODPOWIEDNIM CZASIE - NA OKO TEGO NIE OCENISZ :)

piter74 - Sob Sty 31, 2009 14:21

to,co proponujesz abym wymienił cewkę i przewód do aparatu-bo przewody do świec widać że są nowe, roverkiem jeżdżę dopiero rok i nie ja wymieniałem . sprawdzę bo wszystko inne jest OK, autko ma przejechane 20kkm po wymianie rozrządu i innych rzeczy-jest to widoczne ale przy cewce nie widać aby ktoś coś wymieniał. dzięki sprawdzę ,nie wiesz ile kosztuje nowa cewka?
zapal - Sob Sty 31, 2009 15:49

hmm a ten czunik uderzeniwoy czy jakos tak?? jak otworzysz maske taki grzybek ...
piter74 - Sob Sty 31, 2009 19:01

ten czujnik w r400 jest gdzie indziej niż w 200 ,ale też sprawdzałem( najgorsze jest to że normalnie przyjechałem i po nocy już nie chciał gadać ). teraz jestem w robocie a auto mam u kumpla w garażu, sprawdzę jeszcze ten przewód WN do aparatu bo na świecach widać że są w miarę nowe