|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Si 97] Pompa paliwowa pracuje non-stop na postoju
RadekAniol - Sro Sty 28, 2009 21:52 Temat postu: [R214 Si 97] Pompa paliwowa pracuje non-stop na postoju Witam, mam problem gdy przekręcam włącza sie pompa paliwa i to jest normalne ale powinna pompować sekundę czy tam dwie a ona niekiedy sie nie wyłącza. Jadę 5 minut zatrzymuje się wyłączam silnik a ona dalej pompuje. Co jej dolega i co się dzieje. Miałem wymieniany przekaźnik pompy paliwowej (umieszczony pod maską przy bezpiecznikach) czy to jest znowu to czy coś innego?
piter34 - Czw Sty 29, 2009 11:17
RadekAniol napisał/a: | Miałem wymieniany przekaźnik pompy paliwowej (umieszczony pod maską przy bezpiecznikach) czy to jest znowu to czy coś innego? |
Problem tkwi w nim prawdopodobnie. Można zastosować przekaźnik "czasowy", który włącza się i po kilku sekundach wyłącza. Ja tak zrobiłem jak miałem problemu ze sterowaniem przekaźnika głównego przez ECU (nie odłączał zasilania po wyłączeniu silnika i przekaźnik żarł prądu z aku).
U Ciebie problemem może również być ECU silnika, które nie "zdejmuje" sygnału z przekaźnika pompy.
RadekAniol - Pią Sty 30, 2009 13:49
piter34 napisał/a: | Można zastosować przekaźnik "czasowy", który włącza się i po kilku sekundach wyłącza. Ja tak zrobiłem jak miałem problemu ze sterowaniem przekaźnika głównego przez ECU (nie odłączał zasilania po wyłączeniu silnika i przekaźnik żarł prądu z aku). |
Czy dam radę sam wymienić ten przekaźnik na "czasowy" i jaki typ kupić? Mam już dośc tych paściarzy elektryków. Biorą kasę a nic nie naprawiają!
[ Dodano: Sob Sty 31, 2009 00:09 ]
Piter34 może pomożesz? Masz jakieś informacje na ten temat. Sądze że napewno.
AndrewS - Nie Lut 01, 2009 14:10
moze najpierw wymien przekaznik, bo trafiles na taki ktory kiepsko odbija, albo sklejaja mu sie styki
RadekAniol - Nie Lut 01, 2009 19:55
AndrewS napisał/a: | moze najpierw wymien przekaznik, bo trafiles na taki ktory kiepsko odbija, albo sklejaja mu sie styki |
Tak tylko pytałem jak to mam sam zrobic i jaki typ kupic.[/code]
AndrewS - Nie Lut 01, 2009 21:08
hmm najlepiej to zamienic miejscami z takim samym ktory jest obok
piter34 - Wto Lut 03, 2009 16:36
RadekAniol, jakieś postępy w sprawie?
RadekAniol - Wto Lut 03, 2009 23:27
piter34 napisał/a: | RadekAniol, jakieś postępy w sprawie? |
Chcę wymienić na nowy tylko nie wiem jaki kupić typ i model i nie wiem czy będzie to prosta wymiana. Jestem laikiem.
|
|