Zobacz temat - [R620] Gaśnie i nie da się go odpalić

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Gaśnie i nie da się go odpalić

andrew45 - Pią Sty 30, 2009 11:58
Temat postu: [R620] Gaśnie i nie da się go odpalić
620 sdi gaśnie podczas jazdy i nie da się go odpalic . Za kilka godzin znów odpalił,przejechałem kilka kilometrów i znów to samo zgasł i nie da się odpalic. :sad:
Skiba - Pią Sty 30, 2009 13:23

Sprawdż przewód przy pompie wtryskowej i jego umocowanie. Znajdizesz go stojąc przodem do silnika ;)
seyfer - Pią Sty 30, 2009 13:36

U mnie w rodzinie miała miejsce podobna usterka, tyle ze przy corsie 1.0. Było dokładnie tak jak u ciebie i winę ponosił czujnik położenia wału. Po jego wymianie jak ręką odjął. Może sprawdź przy okazji jakie błędy ci "wymruga" komp.
NEOSSS - Pią Sty 30, 2009 14:42

andrew45, sprawdz wiazke oraz uklad paliwowy czy sie nie zapowietrze...
Jak dlugo mozesz nim przejechac i czy robi zajaczka? Normalnie odchodzi? Dlugo musisz go krecic zeby odpalil?

dr - Pon Mar 30, 2009 20:10

Witam
Mam podobny proble. Roverka mam od tygodnia i przez ten czas już dwa razy włączyło mu się szarpanie, obroty spadają i gaśnie. Potem muszę odczekać chwilę bo nie chce odpalić. Dziwne jest to że normalnie śmiga jak należy i z rana pali za pierwszym razem. Usterka występuje po pewnym czasie jazdy. Pierwszy raz przeszło mu po kilku godzinach postoju, mam nadzieje że jutro też będzie dobrze. Jeszcze nie sprawdzałem przewodu a filtr powietrza wydaje się być ok.
Pozdrawiam

NEOSSS - Pon Mar 30, 2009 21:22

dr, CPW...
kadzaf - Pon Mar 30, 2009 21:40

moze paliwo nie dochodzi (gdzies na przewodach albo w baku itp)