|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MG ZT T] Koszt wymiany wentylatora oraz sensor
sleepingiant - Sro Lut 04, 2009 23:35 Temat postu: [MG ZT T] Koszt wymiany wentylatora oraz sensor Witam .
dwa tygodnie temu kupiłem Mg ZT-t cdti 136km, po zakupie udałem się na komputer do jowiego i wykrył że auto ma kilka wad , ma walnięty silnik wentylatora , brak sensora od poduszek i kilku pierdół , mam pytanie jakie to może być koszt , bo jowi przestawił mi następujący kosztorys:
jeśli silnik da się naprawić to koszt max 400zł , jeśli nie to koszt silnika 600-800 + 200 wymiana . Sensor podobno ciężko osiągalny koszt w granicach 250-300zł , generalnie z auta jestem zadowolony bezwypadkowe tylko minus taki że było to auto po kradzieży , aha i pytanko do posiadaczy mg czy one są tak sztywne .
boss.007 - Sro Lut 04, 2009 23:42
Według mnie,to nie są wygórowane ceny(oczywiście mówimy tu o wencie chłodnicy???)itp.
Jeżeli On to załatwia i te części będą nowe to OK.
sleepingiant - Sro Lut 04, 2009 23:45
a ile pali taki diesel , i mam chyba jakąś wersje nietypową bo ma 136 km , czy były takie wersje??
Rowan - Czw Lut 05, 2009 08:37
sleepingiant, prędzej masz 131km. Chyba, że masz X-Power, one miały 136 podobno.
PeterSz - Czw Lut 05, 2009 10:30 Temat postu: Re: [MG ZT T] koszt wymiany wentylatora oraz sensor
sleepingiant napisał/a: | Witam .
dwa tygodnie temu kupiłem Mg ZT-t cdti 136km, po zakupie udałem się na komputer do jowiego i wykrył że auto ma kilka wad , ma walnięty silnik wentylatora , brak sensora od poduszek i kilku pierdół , mam pytanie jakie to może być koszt , bo jowi przestawił mi następujący kosztorys:
jeśli silnik da się naprawić to koszt max 400zł , jeśli nie to koszt silnika 600-800 + 200 wymiana . Sensor podobno ciężko osiągalny koszt w granicach 250-300zł , generalnie z auta jestem zadowolony bezwypadkowe tylko minus taki że było to auto po kradzieży , aha i pytanko do posiadaczy mg czy one są tak sztywne . |
Tak MG ZT sa zdecydowanie sztywniejsze niz 75ki. Ale taka natura samochodow o charakterystyce sportowej (czy usportwionej) co ma swoje wady i zalety na polskich drogach.
Micen - Czw Lut 05, 2009 11:15
Sensor dostaniesz - tylko musi być na tyle poduszek i napinaczy ile Twój - inaczej bedziesz musiał programować - a to niełatwe.
PHJOWI - Czw Lut 05, 2009 17:29
bez problemu t4 każdy sensor przeprogramujesz , w starszych wersjach to nawet t4 crasha wywalisz ze sterownika jak byś chciał to mam namiar na taki sensor za 150zł odezwi się na priva to podam namiar na kolesia.
Micen - Czw Lut 05, 2009 17:41
Dokładnie jak mówisz, tylko że nie każdy ma T4
|
|