|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Problemy z odpaleniem
kokosz77 - Nie Lut 08, 2009 14:19 Temat postu: [R420] Problemy z odpaleniem Mam taki problem ,auto garazuje pod chmurka jesli w nocy jest minus 15 czyli jakis miesiac temu to idzie go odpalic dopiero po podlaczeniu sie klemami do innego auta i kreceniu jakies 15 minut , teraz jak jest kolo zera to autko po odpaleniu zaraz gasnie i dopiero po ponownym odpaleniu pracuje z tym ze za mna jest troche siwego dymu jak sie rozgrzeje to juz wszystko ok niz z rury nie dymi.Dodam ze jak juz go rano odpale nawet przy duzym mrozie to pozniej przez caly dzien mam juz spokoj wiksy sa tylko z ranca.
Swiece zarowe wymienilem i nie widze poprawy ,moze ktos na forum mial takie wiksy i cos doradzi
Z gory dzieki za pomoc
NEOSSS - Nie Lut 08, 2009 14:40
kokosz77, sprawdz czy paliwo sie nie cofa... i wymien aku na mocny z duzym rozruchem
Brt - Nie Lut 08, 2009 19:42
a wcześniej przeczytaj to
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#49
kokosz77 - Pią Lut 13, 2009 18:41
wyblyskalem sobie roverka i wyskoczylo mi takie cos przetlumaczy ktos na jezyk na polski laikowi
MAP sensor – niskie napięcie Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, uszkodzenie MAP, uszkodzenie ECM
Przepływomierz powietrza (MAF) – wysokie napięcie Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM
Brt - Pią Lut 13, 2009 18:47
kokosz77 napisał/a: | MAP sensor – niskie napięcie Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, uszkodzenie MAP, uszkodzenie ECM |
szara kostka na scianie grodziowej, do której dochodzi weżyk ciśnienia z turbiny oraz wiązka z 4 kabelkami. Podejrzewam ,że ta wiązka gdzieś nie styka (pewnie na wejściu do MAP sensora) Wyjmij, przeczyść, sprawdź czy przewody są całe i powinno pomóc.
Cytat: | Przepływomierz powietrza (MAF) – wysokie napięcie Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM |
Jesli go odpinałeś żeby zobaczyć czy zmieniła sie dynamika auta, to po prostu komp zapamiętał błąd.
kokosz77 - Nie Lut 15, 2009 20:04
W tym tygodniu kupie nowy akust centry ale brac Future czy Plus
NEOSSS - Pon Lut 16, 2009 12:01
Centra Futura + 74Ah 760A...
kokosz77 - Nie Lut 22, 2009 19:32
Kupilem akust ,ale wczesniej pogadalem ze sprzedawca i powiedzial ze futura jest raczej do taksowki podobna o raz wiecej odpalen .
Ja wziołem Centre AKCELA 74 AH i 726 A pradu rozruchowego typowy do diesla
O 50 zloty tanszyod futury
Rozrusznik kreci od poczatku odpalil przy minu 10 bez problemu.
Teraz mam pytanko czy takiego 10 letnigo diesla zawsze na mrozie odpala sie na gazie (pedal wcisniety delikatnie tak na 1200 obrotow) powiedzial mi o tym brat on sie buja trombo-dieslami juz z 10 lat
Jesli jest plus lub minus 1-2 to nie musze dodawac gazu i tu moje pytanko czy przez to ze musze dodawac gazu na wiekszym minusie cos nie tak jest ze silnikiem czy to standart
A tu link do akustu http://allegro.pl/item552...7ah_poznan.html
|
|