Zobacz temat - [R200 SDi 99'r] Szarpanie silnikiem/autem podczas jazdy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 SDi 99'r] Szarpanie silnikiem/autem podczas jazdy

zeus007 - Pon Lut 16, 2009 10:20
Temat postu: [R200 SDi 99'r] Szarpanie silnikiem/autem podczas jazdy
Witam

Mam pytanie mianowicie wczoraj podczas jazdy samochodem przy prędkośi 40-60 km/h silnik zaczął w moim R zaczął szarpać , były to jednorazowe szarpnięcia powtarzane co jakiś czas. Natomiast jadąc autostradą przy dużej prędkości problem ten nie występował. Kilka razy pokazała się kontrolka :

Check engine jak sądze :roll: Czy może mieć to związek z immobiliserem (słaba bateria w pilocie, bo dziś miałem rano sytuacje że immo nie chciał się wyłączyć po włożeniu kluczyka do stacyjki) :?:
W czym tkwi problem :?: Pozdrawiam

thef - Pon Lut 16, 2009 15:43

Zrób diagnostykę wg http://www.roverki.pl/article.php?sid=420 i napisz jakie błędy wyskoczyły. Poszukaj na forum o wiązce przewodów silnika serii L, bo to najczęstsza przyczyna takich objawów i było o tym sporo tematów.
zeus007 - Pon Lut 16, 2009 17:54

Ok jutro postaram się to sprawdzić, dzięki :smile:
Raptile - Pon Lut 16, 2009 18:35

Sprawdź przy okazji 2 czujniki od chłodnicy 2 czujniki od góry jeden obok klimy o ile masz :P a drugi po 2 stronie chłodnicy wyjmij kostki i sprawdź czy któryś kabel się nie oderwał u mnie jeden był przerwany.