|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 00] Tylna Wycieraczka - Jak Rozmontowac ?
djboo - Pią Lut 20, 2009 13:27 Temat postu: [R25 00] Tylna Wycieraczka - Jak Rozmontowac ? witam w moim nowo zakupionym aucie rover 25 00 znalazlem pekniety tylni wezyk z lewej strony gdy uniose klape, myslalem ze to tylko to po naprawie potem gdy rozmontowalem plastik przewodzik byl lekko zapchany - myslalem ze to pomoze ale nic silnik dziala wode podaje do mechanizmu wycieraczki ale nic nie leci na szybe moze zapchany gdziec silniczek tylko jak to wszystko tam rozebrac boo mam z tym maly probelm...
czy mogl by mi ktos to wszystko landie wytlumaczyc
dzieki z gory
Paul - Pią Lut 20, 2009 13:43
Powinno wystarczyć porządne dmuchnięcie w dysze spryskiwacza (od zewnątrz) przy zdjętym wężyku. Jak jest zapchany, to pomoże
Jeżeli jest zakamieniały, to mechanicznie trzeba kamień usunąć (gruba igła, spinacz biurowy, ..... ).
thef - Pią Lut 20, 2009 14:34
Proszę poprawić temat zgodnie z zasadami kącika.
Paul
Paul - Pią Lut 20, 2009 15:18
thef napisał/a: | Paul |
to z pośpechu - w pracy jestem
djboo - Pią Lut 20, 2009 19:13
probowalem "przedmluchac" nawet kompresorem i nic... zapchane na amen... drut albo igla nic nie daje... jedynie rozebrac ale jak ?
Paul - Pią Lut 20, 2009 20:46
Masz RAVE ? Tam wszystko jest step by step narysowane
Poszukaj jeszcze na forum, były takie tematy
djboo - Pią Lut 20, 2009 21:25
szukalem ale nie ma takiego tematu by bylo krok po kroku
Paul - Pią Lut 20, 2009 21:31
Rozumiem, że do silniczka wycieraczki się dostałeś? Zdejmij wężyk, od zewnątrz podnieś osłonę osi i nakrętki. Pod tym będzie końcówka sprysku. Niestety nie wiem, czy można ją bezboleśnie wyjąć, ale musisz się rozejrzeć
djboo - Pią Lut 20, 2009 22:15
tak dostalem sie... i od zewnatrz ta gume zdjac i z tamtej strony od wycieraczki sie dostac ?
Paul - Pią Lut 20, 2009 22:26
Jak najbardziej się da rozmontować, wyczyścić, sprawdzić i będzie OK.
Jeszcze głupie pytanie - jak zdejmiesz wężyk i włączysz, to płyn leci
djboo - Sob Lut 21, 2009 11:13
tak leci plyn - wezyk tez byl zerwany przy klapie ale naprawilem to... wiec pozostaje tylko chyba gdzies kolo wycieraczki...
|
|