| 

| 

|  | Forum Klubu ROVERki.pl 
 |  |  Rover serii 600, Honda Accord  - [Honda Accord] Szukam instrukcji do silnika

NocnyDrwal - Sob Lut 21, 2009 23:15
 Temat postu: [Honda Accord] Szukam instrukcji do silnika
 To moj pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich

Posiadam Honde Accord z roverowskim silnikiem diesla, z ktorym niestety mam kilka problemow.
 Poszukuje instrukcji do tego silnika najlepiej w pdf (nie musi byc po polsku)
 NEOSSS - Nie Lut 22, 2009 01:27

Rave ze strony klubowej w Techniczny FAQ, co kolego dolega Accordeonowi
 qlisty - Nie Lut 22, 2009 09:25

Z tego co się orientuję to w Rave nie ma niestety silnika Diesla tylko wszystkie benzyniaki
   mcjg - Nie Lut 22, 2009 09:32

Chyba jednak są. Albo korzystam z niewłaściwego schematu 	  | qlisty napisał/a: |  	  | Z tego co się orientuję to w Rave nie ma niestety silnika Diesla tylko wszystkie benzyniaki   | 
   NEOSSS - Nie Lut 22, 2009 10:20

Jest, L Series
 NocnyDrwal - Nie Lut 22, 2009 11:37

wielkie dzieki za podanie linkow

[ Dodano: Nie Lut 22, 2009 12:39 ]
 Problemy jakie wystepuja to:
 1.	falowanie obrotow (800 do 1000) na biegu jalowym ale tylko podczas jazdy, po wcisnieciu hamulca falowanie ustaje
 2.	praktycznie brak mocy po osiagnieciu 2700 obr. – natomiast do tej wartosci kreci się bardzo ladnie
 3.	silnik przerywa w czasie jazdy ze stala predkoscia – ta przypadlosc „pojawia się i znika”

Jeżeli chodzi o remonty jakie zrobilem to:
 -	wszystkie plyny i filtry wymienione
 -	rozrzad i pompa wody
 -	czyszczenie calego ukladu paliwowego (od baku po wtryski)
 -	turbo po regeneracji
 NEOSSS - Nie Lut 22, 2009 12:52

NocnyDrwal, sprawdz wiazke, przeplywka - wszystko w moich postach szukaj
 NocnyDrwal - Nie Lut 22, 2009 12:57

yyyyyy... przyznam ze nie jestem jeszcze dobrze zaznajomiony z terminologia
  ale po przeczytaniu chyba wszystkich postow na tym forum zwiazanych z falowaniem... "przeplywka" znaczy ze chodzi Ci o przplywomierz   
 w jaki sposob go sprawdzic
   czytalem ze wypiac calkiem wiazke i zrobic jazde probna tak
   NEOSSS - Nie Lut 22, 2009 13:28

Odpinasz przeplywke i jedziesz....

Co do wiazki popsrawdzaj, kazdy kabelek, kostki cyz sa spiete i wyczysc wszystko
 NocnyDrwal - Nie Lut 22, 2009 19:06

zrobilem wlasnie test z odpiecem przeplywka i niestety nie pomoglo, przeczyscilem wszystko i zapialem tak jak bylo
   lukasz17 - Nie Lut 22, 2009 19:13

przepraszam ze sie podpinam do tematu
  mam pytanie jak odlacze przeplywke i  sie przejade to nie wyskoczy mi jakies bledy??nie bedzie pozniej problemow?? z gory dzieki NocnyDrwal - Nie Lut 22, 2009 19:17

mnie nie wyskoczyly
   filo - Nie Lut 22, 2009 20:48

| lukasz17 napisał/a: |  	  | ak odlacze przeplywke i sie przejade to nie wyskoczy mi jakies bledy??nie bedzie pozniej problemow?? | 

Chyba jedyne co to w pamięci zostanie zapisany błąd przepływomierza na skutek jego odłączenia...
 thef - Nie Lut 22, 2009 21:17

Nawet na pewno 	  | filo napisał/a: |  	  | Chyba jedyne co to w pamięci zostanie zapisany błąd przepływomierza na skutek jego odłączenia... | 
  I skasuje się samoczynnie (jak każdy inny błąd) o ile nie wystąpi ponownie po około 50 cyklach włączenia i wyłączenia stacyjki. maciej - Pon Lut 23, 2009 23:19

Http://hondaaccord.strefa.pl - suplementy do głównego manuala zawierają opis serii L.

|  |