|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Chwilowa nierówna praca silnika
tomi78 - Wto Lut 24, 2009 18:05 Temat postu: [R416] Chwilowa nierówna praca silnika Mam problem Wlasnie z chwilowa nierowna praca silnika. Dzieje sie to gdy odpalam zimny silnik, po odpaleniu pracuje rowno normalnie po jakiejs minucie zaczyna nierowno pracowac po jakis dwoch minutach zaskakuje i silnik chodzi rowno bez rzadnych problemow. Jezeli odpale silnik i od razu zaczynam jechac to jakis czas jedzie dobrze potem gdy silnik zaczyna chodzic nierowno i jade stala predkoscia np. 40km/h to szarpie mi samochodem jak dogazuje jest to nie odczowalne. Gdy silnik zacznie znow pracowac rowno to samochod jezdzi bez rzadnych zastrzezen . Pozozcie bo nie moge sobie z tym poradzic wymienilem juz swiece, przewody, palec rozdzielacza kopolka tez chyba jest wymieniona tak mowil mechanik . Nikt nie moze stwierdzic co to jest jeden mowi przewody drugi swiece a ja jezdze trace kase na mechanikoe kupuje to co powiedza wymieniam i zadnych efektow co to moze byc?
sTERYD - Sro Lut 25, 2009 00:24
dowiedz się co za kopółkę i palec Ci założyli (zdarzały się przypadki, że nowe palce lub kopułki były wadliwe) poza tym sprawdź czy nie ma problemów z kompresją, no i czy cewka zapłonowa na pewno żyje
tomi78 - Pią Lut 27, 2009 07:32
Palec i przewody zamawialem u tomiego wiec powinny byc dobre sam je wymienialem , palec tez. Kopolke wymienial mechanik ogladalem ja to wyglada calkiem dobrze . Mysle jeszcze zeby samemu wymienic swiece i kopolke i wtedy zobaczyc co sie bedzie dziac , chociaz bede wiedzial ze napewno mam wszystko nowe. A czy jak cewka bedzie uszkodzona to moga byc takie objawy jak u mnie? Dziwi mnie to ze po odpaleniu silnik chodzi rowno dopiero po jakims czasie zaczyna sie to wszystko dziac.
|
|