Zobacz temat - [R200 2,0sdi 99] czujnik ciśnienia doładowania ??

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 2,0sdi 99] czujnik ciśnienia doładowania ??

kipy - Wto Lut 24, 2009 19:31
Temat postu: [R200 2,0sdi 99] czujnik ciśnienia doładowania ??
Witam wszystkich roverkowiczów mam pytanie czy jest jakaś inna nazwa czujnika ciśnienia doładowania ?? Ewentualnie gdzie można taką część zdobyć i ile kosztuje ?? . W moim roverku wyskakuje taki błąd po podpięciu do kompa. Wczoraj już poruszałem ten temat i zostało sprawdzone wszystko i po wypięciu tego czujnika autko wariuje :( . Objawy w moim roverku były takie że zaświecił się check engine i spadła moc. Czytałem dział techniczny na ten temat. Bardzo proszę pomóżcie. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Brt - Wto Lut 24, 2009 20:01

inna nazwa to MAP sensor. Szukaj używki po prostu. Awarie tych czujników to rzadka rzadkość ;) Po wypięciu ?? Tzn. autko jechało i nagle zaświecił się check ?? Opisz coś więcej ....
kipy - Wto Lut 24, 2009 20:14
Temat postu: cd tematu :(
Witam ponownie. Dzień wcześniej wróciłem z trasy i wszystko było oki, następnego dnia rano zapaliłem autko i zaświecił się check engine :( w trakcie jazdy poczułem znaczny spadek mocy powyżej ok 1700 obrotów autko muli i nie jedzie jak powinno. Pojechałem do mechanika i wpiał go w komputer i wyskoczył taki błąd nazywając go awarią czujnika ciśnienia doładowania. Został też sprawdzony przepływomierz i przewody.
Brt - Wto Lut 24, 2009 20:19

spróbuj sam sobie sprawdzić błędy - opis procedury jest w artykule na stronie klubowej :ok: Jak świeci check, to auto jest w trybie awaryjnym i dlatego tak muli. Sprawdź przy okazji dwa cienkie wężyki odchodzące od turbinki. :ok:
kipy - Wto Lut 24, 2009 20:23

ok dzięk,i za info będę informował jak coś uzyskam, mam nadzieje że uda mi się z tym uporać, pozdrawiam :)