|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Tylni spryskiwacz nie dziala
kayunia - Sro Lut 25, 2009 13:54 Temat postu: [R25] Tylni spryskiwacz nie dziala Nie wiem czemu, ale nie dziala mi tylni spryskiwacz Co to moze byc i jak naprawic? Pomożecie?
zouza - Sro Lut 25, 2009 14:02
kayunia, było o tym milion razy na forum, wystarczy użyć szukajki
kayunia - Sro Lut 25, 2009 14:27
fakt - sorki jestem tu nowa
Brt - Sro Lut 25, 2009 14:31
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#36
faecd - Sro Lut 25, 2009 14:32
no dobra to jak nowa to wybaczmy.
Przyczyny:
zatkana dyszka
albo przwody zatkane
albo silniczek padl
albo cos z elektryka przekaznika spryskiwaczy.
podalem w kolejnosci prawdopodobienstwa przyczyny.
Jak wlaczasz spryskiwacz w kabinie to czy slychac jak silniczek bzyczy? Najlepiej jakby ktos CI sikal w srodku a Ty nasluchiwala....
PS mozliwosc jest jeszcze jedna. Moj tato tak mial w BMW, wymieszal baran wode z plynem letnim i ziomowym i troche cieczy mu w przewodach zamarzlo i sikajac cisnienie rozlaczylo przewody. Len nawet maski nie otworzyl by zobaczyc pojechal do mechanika, 3 min i mu dziala...Wiec jezeli psikalas w mrozy, a masz mixa w zbiorniczku to to moze byc przyczyna.
PS2 na przyszlosc prosimy dokladniej opisywac usterki, okolicznosci, znaki szczegolne bla bla bla a nie cos sie pospsulo, jak to naprawic?:P
Pozdrawaim
kayunia - Czw Lut 26, 2009 19:18
hmm dzieki, ale chyba musze go oddac do "naprawy" bo tam wogole nie ma wezyka do spryskiwacza w miejscy gdzie powinien byc
p.s. taaaak wiem... kobieta...
MaReK - Pią Lut 27, 2009 13:14
Wezyk pewnie jest tylko, ze pekl i spadl
Nie baw sie w to sama, bo jeszcze cosik popsujesz.
W krakowie sa organizowane spoty wiec na pewno jakis mily kolega ogarnie Ci temat.
Pozdrawiam,
Mayday - Pią Lut 27, 2009 15:15
Wężyk lubi się przecierać w lewym tylnym słupku przed wejściem do drzwi bagażnika
DPosk - Czw Kwi 30, 2009 15:24
A jak wydostac wężyk ze słupka? Pękł mi standardowo przy gumie, jedną częsc wężyka mam(tą która idzie od tyłu a druga wpadła chyba gdzies głęboko do słupka:(
lineumaciel - Czw Maj 07, 2009 10:08
DPosk napisał/a: | A jak wydostac wężyk ze słupka? Pękł mi standardowo przy gumie, jedną częsc wężyka mam(tą która idzie od tyłu a druga wpadła chyba gdzies głęboko do słupka:( |
Musisz zdjąć plastiki i bez problemu się do niego dostaniesz
jar300 - Czw Maj 07, 2009 10:54
hmmm u mnie problem jest troszke inny, Wciskajac spryskiwacze tylnie silniczek słychać ale wody nie widac, Dzwięk silniczka jest inny niż dzwięk silniczka od spryskiwaczy przednich, głośniejszy i wogole. postanowiłem to sprawdzić przekładając wężyki z przodu na tył i odwrotnie. woda nie leciala wtedy wogole ani z przodu ani z tylu. Czy z tego wynika że jest coś z silniczkiem i z wężykiem?? Wężyk na tym wejściu do klapy bagażnika jest ok dokładnie go sprawdziłem zdjmujac obudowe itd, pod maską tez nie ma wyciaku, ani nigdzie nie widzę by woda leciała
pietro - Czw Maj 07, 2009 19:17
może sie zrobił zator, przez co silniczek chodzi głośniej bo jest bardziej obciążony. Spróbuj sprawdzić drożność przewodu. odłącz wężyk w tylnej wycieraczce i przy pompce i spróbuj dmuchnąć
albo może jakieś przewody przy samej pompce
jar300 - Pon Maj 11, 2009 13:25
napewno zrobie przy najbliższej okazji sprawdzenie
memphisto - Pon Maj 11, 2009 15:45
to zeby nie zakladać nowego tematu to podepnę się tu.
przestały mi działac przednie spryskiwacze - padł silniczek, no to wykrecił mechanik z tyłu ten silniczek czy tam pompkę nie wiem co to jest dał do przodu i ok, jak auto stoi w miejscu to szyba się nawet umyje, ale NAWET ! przy prędkości 60km/h tak słabo psika, że ledwo do połowy szyby psika ! a kiedyś przy 90 mogłem psikać i myło całą szybę
co może być przyczyną ? tylny jest za słaby hmm ?
jar300 - Sro Maj 13, 2009 22:07
może przestaw troszke do góry kierunki spryskiwaczy, za słaby raczej nie bo wkońcu do tyłu ma dłuższa do przepchnięcia rurkę
memphisto - Czw Maj 14, 2009 19:27
jar300, problem w tym, że strumien jest jakby chciało umrzeć jak dam do góry to poprostu do szyby nie doleci to ma zasięg bardzo słaby może coś się przytkało?
a może dlatego, że mam płyn zimowy? ale to chyba bez różnicy?
|
|