|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 SDi] Mokro olej uszczelka pokrywy zaworów ?
Raptile - Sro Lut 25, 2009 18:10 Temat postu: [R200 SDi] Mokro olej uszczelka pokrywy zaworów ? Na zdjeciu ( poglądowym ) zaznaczyłem gdzie mi się dość mocno poci. Wyczytałem że są 2 uszczelki wewnętrzna i zewnętrzna ? Niewiem czy to prawda na alledrogo znalazłem. I teraz pytanie do was którą musze kupić ? i jak zdjąć w razie co pokrywę zaworów ? ( proszę bez odpowiedzi typu odkręcić śruby )
thef - Sro Lut 25, 2009 18:21
Żabol, naucz się w końcu tytułować wątki. Masz 200 SDi to pisz 200 SDi, bo tak to nie wiadomo czy diesel, czy benzyna, czy co
Raptile - Sro Lut 25, 2009 18:23
thef, Zgrzeszyłem... Proszę o przebaczenie
thef - Sro Lut 25, 2009 18:26
Moim zdaniem jest tylko jedna uszczelka pokrywy zaworów. Trzeba było chociaż linka wkleić z Allegro.
Raptile napisał/a: | Niewiem czy to prawda na alledrogo znalazłem. | Też nie wiem czy to prawda na alledrogo znalazłeś
Raptile - Sro Lut 25, 2009 18:29
thef, czepiasz się dzisiaj coś strasznie... sprawdziłem an tomateam alledrogo kłamie
thef jaka diagnoza ?
Brt - Sro Lut 25, 2009 20:44
ja tam nie widzę żadnych strasznych wycieków może przy dolewaniu oleum po prostu Ci pociekło i zostało uszczelka jest jedna. Grubo bym się zastanawiał czy to ruszać
thef - Sro Lut 25, 2009 21:18
Brt napisał/a: | ja tam nie widzę żadnych strasznych wycieków może przy dolewaniu oleum po prostu Ci pociekło i zostało uszczelka jest jedna. Grubo bym się zastanawiał czy to ruszać | To podobno zdjęcie poglądowe.
Jaka diagnoza? Nie wiem, bo nie widzę, umyj to najpierw a potem obserwuj i się zobaczy. Podrzuć zdjęcia do tematu i będziemy się zastanawiać.
Raptile - Sro Lut 25, 2009 21:35
Panowie mówie że leci to leci co wytre to mokro zaraz.. brt czytanie ze zrozumieniem się kłania a wymienić trzeba
thef - Sro Lut 25, 2009 21:43
No jak leci, to leci więc pewnie uszczelka do wymiany
Brt - Sro Lut 25, 2009 21:52
nie zauważyłem, tego "poglądowego" no skoro tak, to wymień uszczelkę i będzie ok
NEOSSS - Czw Lut 26, 2009 11:39
Raptile, dzwon do Tomiego i kup uszczelke, a na spocie sie wymieni
|
|