|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Problem z nawigacją
legran - Sob Lut 28, 2009 09:57 Temat postu: [R75] Problem z nawigacją pomocy posiadam nawigacje Alpina w swoim R75 i nie mam odpowiedniej płyty posiadam płyte na której sa wszystkie mapy a nie ma Polski co robic może ktoś mi pomoże
Mombrey - Sob Lut 28, 2009 10:24
Trzeba zakupic plyte na ktorej bedzie Polska. A ja proponuje w celu sprawdzenia pobrac obraz plyty i netu i sprawdzic "jak to dziala". Jest tego pelno na "osle" czy tez torrent.
Dobra juz nic wiecej nie pisze bo mi zarzucaja nieuczciwosc
Ale jak wczesniej jezdziles na "Duzej Navi" TOM TOM, AUTOMAPA to spotka Ci niemile rozczarowanie. Uwazam, ze powinno byc DEMO a jak nie ma, to w celach testowych pobranie "pirata" jest (dla mnie) moralnie dopuszczalne.
tetryk - Sob Lut 28, 2009 10:47
jak tak ostatnio patrzyłem na ceny navi (mówimy o mapach i programach) to jedyna firma która ma zdrowe podejście do tematu i "normalne" ceny to MM-może nie jest to jakiś high-tech,ale mapy mają całkiem znośne;jedyne czego moim zdaniem brakuje to dodawanie POI i brak możliwości wykluczeniatras płatnych-ale idzie przeżyć-a cena aktualizacji (50 pln) do wersji TOP wraz z najnowszymi mapami powoduję że nikt sie w piraty nie bawi.....i Imagis jest zadowolony bo sprzedaż znacznie wzrosła i użytkownicy też (tak przypuszczam );jak ktoś myśli że nie bedzie piratów bo sprzedaje swój produkt za 700 pln (kiepsko zabezpieczony i wart góra 100 czy 200 pln-mam na mysli automapę)to niech się nie dziwi ze piraty były,są i bedą.......
Mombrey - Sob Lut 28, 2009 11:09
Tak ale legran chce mapy do swojego R75 czyli NAVTEQ
tetryk - Sob Lut 28, 2009 11:10
wiem niech poszuka na forum bmw,albo http://www.my-navia.pl/in...358b4cb14-tylko uprzedzam że nie lubią tam "leniwych" co się im szukac nie chce......
Mombrey - Sob Lut 28, 2009 11:17
Mozesz sprobowac TU
legran - Sob Lut 28, 2009 23:05
Mombrey, Witaj czy moglbys mi pomóc w sprawie tej nawigacji do R75 CDT 03
Mombrey - Sob Lut 28, 2009 23:11
legran napisał/a: | Mombrey, Witaj czy moglbys mi pomóc w sprawie tej nawigacji do R75 CDT 03 |
No chyba juz wiecej sie nie da.
Podalem Ci link do sciagniecia calej Europy.
Musisz miec jeszcze nagrywarke przynajmiej CDR i jakas lepsza czysta plyte CD-R.
Stachu - Nie Mar 01, 2009 08:13
Teraz testuję nawą mapę z firmy Teleatlas.
http://navigation.teleatl...ton-pr6513.html
legran - Nie Mar 01, 2009 12:17
Stachu, Witam -i jak wyszłyte testy?
Stachu - Nie Mar 01, 2009 14:09
Na razie pozytywnie, ale nie byłem nigdzie w trasie z nowymi drogami, w porównaniu do NAVTEQ 2008-2 chyba lepsza.
Pozdrawiam
lamer - Pon Mar 02, 2009 00:00
Mombrey napisał/a: | Mozesz sprobowac TU |
Podałeś link do wersji DVD Professional, która jest bezużyteczna w R75 bo to primo po pierwsze nie ten system (trzeba szukać HIGH) a primo po drugie w R75 nigdy nie montowano czytników DVD więc wersja DVD-High też nie pójdzie...
legran - Pon Mar 02, 2009 00:06
lamer, Witam nie rozumnie co znaczy nie montowano czytników DVD ja mam nawigacje wR75 CDT 03 na płyte DVD
lamer - Pon Mar 02, 2009 00:22
legran napisał/a: | lamer, Witam nie rozumnie co znaczy nie montowano czytników DVD ja mam nawigacje wR75 CDT 03 na płyte DVD |
Masz czytnik Mk4 (DVD) w bagażniku?
Mombrey - Pon Mar 02, 2009 18:39
lamer napisał/a: |
Podałeś link do wersji DVD Professional, która jest bezużyteczna w R75 bo to primo po pierwsze nie ten system (trzeba szukać HIGH) a primo po drugie w R75 nigdy nie montowano czytników DVD więc wersja DVD-High też nie pójdzie... |
Sciagnales to? Moze zaszla jakas pomylka bo ja mam na plycie DVD 8 czy 9 (nie chce mi sie teraz szukac) obrazow CD map Europy np 1 plyta - Francja, druga UK + Ireland, itd.
Jezeli ktos to sciagnal i faktycznie jest to DVD to najmocniej przepraszam. Czekam na odpowiedz.
legran - Pon Mar 02, 2009 21:10
lamer, Witam tak mam czytnik Alpine w bagażniku
Mombrey - Pon Mar 02, 2009 23:29
Ja swoja navi testowalem na tych mapach. Jest 9 plyt CD a nie jedna DVD!
lamer - Wto Mar 03, 2009 13:44
legran napisał/a: | lamer, Witam tak mam czytnik Alpine w bagażniku |
Nie widziałem nigdy R75 z kompem MK4 (DVD) ale może od jakiegoś roku tak wychodził. Jeżeli masz czytnik MK4 to mapę DVD do tego (do testów!) możesz pobrać tutaj:
MAPA
|
|