|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z drzwiami pasażera :/
kahnaK - Sro Mar 04, 2009 12:10 Temat postu: [R75] Problem z drzwiami pasażera :/ Witam serdecznie,
od roku jestem szczęśliwą posiadaczką Roverka 75
Wymieniałam w nim sprzęgło...dziadek, od którego kupiliśmy "troszkę" go uszkodził I nic prócz tego nie było w nim robione..jest idealny
Ale od jakiegoś miesiąca, może mniej... wystąpiła usterka : drzwi prawe przednie nie chcą się otworzyć! Centralny działa bez problemu w pozostałych drzwiach i nawet w tych słychać, że "zaskoczył" ale ani od wewnątrz ani od zewnątrz nie można ich otworzyć.
Co może być przyczyną?
Wczoraj był podłączany pod komputer i nie wykryto błędów. U elektryka też nie dało rady. Albo może nie potrafił tego zrobić ? Nie wiem.
Zastanawiam się nad rozebraniem boczków i zajrzenia tam...ale poczekam na opinie
Mam nadzieję, że w miarę dobrze opisałam swoją zagwostkę
Ma ktoś jakieś sugestie odnośnie mojego problemu?
Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc
Pozdrawiam,
Kaśka
kahnaK
Lechos - Sro Mar 04, 2009 12:13
kahnaK napisał/a: | Zastanawiam się nad rozebraniem boczków i zajrzenia tam | pewno cos z zamkiem skoro nie reaguje na wewnetrzna i zewnetrzna klamke, tak czy siak bez zdjecia boczka raczej sie nie obedzie.
kahnaK - Pią Maj 29, 2009 19:26
Witam,
zapomniałam dopisać, że problem z drzwiami został rozwiązany..trwało to trochę W trakcie "myślenia".. już drzwi tylne prawe nie chciały się otworzyć !
Do jednych dostaliśmy się zdejmując boczki, z kolei drugie drzwi zostały otworzone dzięki długiemu drutowi przy opuszczonej szybie i zdjętej osłonie Sprawne ręce ... i oko
W obu przypadkach problem był z zamkiem..mrozy jednej nocy załatwiły go i coś opadło..nie wiem dokładnie co bo się nie znam
Także wszystko jest gut
No prawie..bo nawalił silnik od wentylatora , no i wahacze przednie do wymiany ale dam rade
uff...
Pozdrawiam,
Kaśka
kahnaK
|
|