Zobacz temat - [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160

4Gold - Pią Mar 13, 2009 00:25
Temat postu: [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160
witam,
moj problem polega na tym ze obroty dochodza do 5,8 tys.,odcina mu obroty,czy moze to bys przyczyna silnika krokowego lub czujnika polozenia walow rozrzadu?prosze o pomoc

hubosza87 - Pią Mar 13, 2009 00:31

osobiście Ci nie pomoge, ale kiedyś czytałem na forum o podobnym problemie - że odcinka była wczesniej niz powinna, spróbuj poszukać..
secio - Pią Mar 13, 2009 00:42
Temat postu: Re: [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160
4Gold napisał/a:
witam,
moj problem polega na tym ze obroty dochodza do 5,8 tys.,odcina mu obroty,czy moze to bys przyczyna silnika krokowego lub czujnika polozenia walow rozrzadu?prosze o pomoc

Może to być problem z czujnikiem położenia wałka. Pewnie masz objawy jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=TmHtTPuW-9c

Sprawdź też wtyczki od cewek mechanizmu VVC, może któraś wyskoczyła, a może są pomylone.

thef - Pią Mar 13, 2009 00:46

hubosza87 napisał/a:
osobiście Ci nie pomoge, ale kiedyś czytałem na forum o podobnym problemie - że odcinka była wczesniej niz powinna, spróbuj poszukać..
Spróbuj zapytać na priv Hadesss'a, bo coś mi się kojarzy, że to on miał ten problem.
Kris - Pią Mar 13, 2009 07:30

thef napisał/a:
hubosza87 napisał/a:
Spróbuj zapytać na priv Hadesss'a, bo coś mi się kojarzy, że to on miał ten problem.

Wtyczkę mial wypietą z tego co pamiętam