|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160
4Gold - Pią Mar 13, 2009 00:25 Temat postu: [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160 witam,
moj problem polega na tym ze obroty dochodza do 5,8 tys.,odcina mu obroty,czy moze to bys przyczyna silnika krokowego lub czujnika polozenia walow rozrzadu?prosze o pomoc
hubosza87 - Pią Mar 13, 2009 00:31
osobiście Ci nie pomoge, ale kiedyś czytałem na forum o podobnym problemie - że odcinka była wczesniej niz powinna, spróbuj poszukać..
secio - Pią Mar 13, 2009 00:42 Temat postu: Re: [seria K]Problem z Obrotomierzem MG ZR 160
4Gold napisał/a: | witam,
moj problem polega na tym ze obroty dochodza do 5,8 tys.,odcina mu obroty,czy moze to bys przyczyna silnika krokowego lub czujnika polozenia walow rozrzadu?prosze o pomoc |
Może to być problem z czujnikiem położenia wałka. Pewnie masz objawy jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=TmHtTPuW-9c
Sprawdź też wtyczki od cewek mechanizmu VVC, może któraś wyskoczyła, a może są pomylone.
thef - Pią Mar 13, 2009 00:46
hubosza87 napisał/a: | osobiście Ci nie pomoge, ale kiedyś czytałem na forum o podobnym problemie - że odcinka była wczesniej niz powinna, spróbuj poszukać.. | Spróbuj zapytać na priv Hadesss'a, bo coś mi się kojarzy, że to on miał ten problem.
Kris - Pią Mar 13, 2009 07:30
thef napisał/a: | hubosza87 napisał/a: | osobiście Ci nie pomoge, ale kiedyś czytałem na forum o podobnym problemie - że odcinka była wczesniej niz powinna, spróbuj poszukać.. | Spróbuj zapytać na priv Hadesss'a, bo coś mi się kojarzy, że to on miał ten problem. |
Wtyczkę mial wypietą z tego co pamiętam
|
|