Zobacz temat - [R45] Wskaźnik paliwa nie opada po wyłączeniu stacyjki

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Wskaźnik paliwa nie opada po wyłączeniu stacyjki

jwk - Pon Mar 16, 2009 09:16
Temat postu: [R45] Wskaźnik paliwa nie opada po wyłączeniu stacyjki
Witam,
Przeszukałem forum i znalazłem 3 strony :shock: tematów mówiących o niepłynnym opadaniu wskazówki wskaźnika paliwa, tudzież o ilości rezerwy paliwa.
Problem mam z goła odmienny - jak w temacie - wskaźnik paliwa w roverze 45 1,4 nie opada po wyłączeniu stacyjki.
Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Nieoryginalna pompa paliwa lub pływak, błędne ich podłączenie? Dodam, że auto zostało zakupione z tą 'usterką'.
Jeśli temat był poruszany, to prosiłbym o linka.
Z góry dzięki

kasjopea - Pon Mar 16, 2009 09:18

No nie wiem, jak w 45, ale w 400 to jest normalne, że nie opada. Tak ma być i już :wink:
szoso - Pon Mar 16, 2009 09:21

kasjopea napisał/a:
ale w 400 to jest normalne, że nie opada. Tak ma być i już :wink:

jak kupiłem swojego 420 to byłem zdziwiony na początku że wskazówka nie opada tak jak w innych autach :wink:

kzrr - Pon Mar 16, 2009 09:24

W 200 też tak jest i to jest normlane, tak samo różne zachowanie wskazówki pokazującej stan paliwa. Z czasem poprostu "nauczysz" się ją "czytać" - takie jest moje zdanie w tym temacie :)
kasjopea - Pon Mar 16, 2009 09:25

szosownik, zdziwienie dostałeś gratis :razz: :wink:
Stacho - Pon Mar 16, 2009 09:50
Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r]
Witam,
jwk
Tak ma być - to normalne, to nie "usterka", pozdr.... :wink:

jwk - Pon Mar 16, 2009 10:17

Skoro jest to normalne, to widać dobrze, że nikt nie zakładał takiego tematu. :mrgreen:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, pozwalające oswoić się z tą anomalią.
Pozdrawiam
P.S. Funkcja 'pomógł' działa znakomicie. Jeśli kogoś pominąłem, to proszę się zgłosić na priva. Temat chyba można zamknąć.