Zobacz temat - [R25 1.4 16V 2000r]

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1.4 16V 2000r]

carlito11 - Wto Mar 17, 2009 18:48
Temat postu: [R25 1.4 16V 2000r]
Witam proszę o jakąś diagnozę
silnik dziwnie chodzi tzn brak mu mocy do 2tys obr strasznie dziwne odglosy wogle nie ma przyśpieszenia
jak silnik jest zimny wszystko działa super dopiero jak sie silnik nagrzeje po paru mniutach jazdy zaczynaja sie dziac takie rzeczy
bylem z tym u mechanika juz kilka razy bo wymienil mi wczesniej silnik no i mowilem mu o tym ze tak sie dzieje sam sie zeszta przejechal i stwierdzil to co napisalem wyzej
no i dalej jest to samo!!!!!!
macie moze jakies doswiadczenia pomysly co to moze byc albo godny garaz w ktorym moga stwierdzic co to jest bo do tego mechanika juz nie mam cierpliwosci robi to ok 3 tygodni i caly czas to samo

Dzięki za pomoc

PHJOWI - Wto Mar 17, 2009 22:17

zrób diagnozę komputerową , mnie to wygląda na padnięty czujnik położenia wałka rozrządu, ale zrób diagnozę i będzie wiadomo.
carlito11 - Wto Mar 17, 2009 22:30

Dzięki
Mariusz418 - Sro Mar 18, 2009 07:32

WITAM

ZAPRASZAM DO SIEBIE

POZDRAWIAM

carlito11 - Sro Mar 18, 2009 11:53

macie może wiedzę czy przyczyną mogą być cewki?
zet-iks - Sro Mar 18, 2009 22:53

carlito11 napisał/a:
macie może wiedzę czy przyczyną mogą być cewki?

W sumie to mogą być również cewki, ja miałem podobny problem, auto szarpało świrowało na wolnych obrotach, ta puszka za kolektorem robila się cała czerwona. Wymieniłem kable WN i świece i już się miałem brać za cewki bo nie pomogło a tu nagle wyszło, że to głupie kabelki niskiego napięcia które wchodzą do cewek się troche poluzowały. Proponuje również to sprawdzić zanim narazisz się na wyższe koszty z wymianą cewek, co może nie pomóc. U mnie po prostu poruszałem tymi kabelkami od cewek ( Cienkimi !! ! nie wysokiego napięcia !! ! ;) ) przy odpalonym silniku i nagle spadły obroty i wyszło szydło w z worka ;) może warto sprawdzić ;)