|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R45] Przednie głośniki
Jugol - Czw Mar 19, 2009 20:19 Temat postu: [R45] Przednie głośniki Mam pytanko,jaka jest średnica głośników przednich w Roverze 45
jasiu87 - Czw Mar 19, 2009 20:30
max 16,5
Jugol - Czw Mar 19, 2009 21:39
Dzięki Jasiu
Botanix - Czw Mar 19, 2009 22:15
Cytat: | max 16,5 |
Nie znaczy to, że nie wejdą większe bo wejdą
michone - Czw Mar 19, 2009 22:28
w r400 byly chyba 13 na przedzie w 45 dali 16??
Jugol - Czw Mar 19, 2009 22:38
Czyli w końcu 16 czy 13,bo już zbaraniałem
Adrian - Czw Mar 19, 2009 23:27
13 w standardzie. Po zamontowaniu dystansu, wchodzi 16,5
BoloSr - Nie Mar 22, 2009 11:31
Jugol napisał/a: | Czyli w końcu 16 czy 13,bo już zbaraniałem |
nie wiem jak to jest ale napewno zeby weszlo 16.5 trza dac dystans i taka operacje bede robil
Armandoo - Nie Mar 22, 2009 13:27
Ja mam zamontowane 16,5 przez dystanse z MDFu
faecd - Nie Mar 22, 2009 22:45
A ja mam pytanie, nie bede zakladal osobnego tematu.
Jak sadzicie czy takie Magnaty mozna by kupic do R400. Generalnie na forum polecane sa helixy. Te natomiast wygladaja podobnie a cenowa sa lepsze.
Oto link
http://moto.allegro.pl/it...w_tweetery.html
Armandoo - Nie Mar 22, 2009 22:55
Ja nie wiem co to są za Magnaty , być może dobre , wiem natomiast jedno : miałem kiedyś Magnaty i to wcale nie tanie i powiedziałem sobie nigdy więcej.
Były tragiczne ale może nie wszystkie są takie złe.
michone - Pon Mar 23, 2009 10:12
niestety wyglad ma tutaj najmniej do gadania
Mix - Pon Mar 23, 2009 11:34
faecd, bierz Helixy, będziesz zadowolony. Oczywiście na dystansie
BoloSr - Pon Mar 23, 2009 12:02
Mixtated napisał/a: | faecd, bierz Helixy, będziesz zadowolony. Oczywiście na dystansie |
a ja mam inne pytanko na tyl juz zalozyles jakies 16???
Mix - Pon Mar 23, 2009 12:13
BoloSr napisał/a: | Mixtated napisał/a: | faecd, bierz Helixy, będziesz zadowolony. Oczywiście na dystansie |
a ja mam inne pytanko na tyl juz zalozyles jakies 16??? |
Jeszcze nie. Nie mogę się zdecydować na konkretne głośniki. Muszę któregoś dnia wyjąć 1 głośnik z półki i popatrzeć jak przerobić maskownice, żeby pasowała do nowego
BoloSr - Pon Mar 23, 2009 12:19
Mixtated napisał/a: | BoloSr napisał/a: | Mixtated napisał/a: | faecd, bierz Helixy, będziesz zadowolony. Oczywiście na dystansie |
a ja mam inne pytanko na tyl juz zalozyles jakies 16??? |
Jeszcze nie. Nie mogę się zdecydować na konkretne głośniki. Muszę któregoś dnia wyjąć 1 głośnik z półki i popatrzeć jak przerobić maskownice, żeby pasowała do nowego |
czyli masz tenb sam bol co ja
chcociaz ja nie wiem do konca co zapodac czy cos 2 droznego czy minibasy bo wiem ze i tak wywale te co amm a moaskownice przerobie
Botanix - Pon Mar 23, 2009 13:14
Jak na tył w półkę to załóż minibasy, będzie lepszy efekt
BoloSr - Pon Mar 23, 2009 14:46
Botanix napisał/a: | Jak na tył w półkę to załóż minibasy, będzie lepszy efekt |
czyli cos w ten desen i bedzie ok
http://www.audiosklep.pl/hertz-ev-165-p-513.html
Botanix - Pon Mar 23, 2009 17:08
Zależy czy chcesz w półkę, czy nie. Jesli w półkę to może coś większego? Ewentualnie 8 calowy subwooferek, zagra sporo lepiej i w tej cenie pewnie znajdziesz
Mix - Pon Mar 23, 2009 17:13
Botanix napisał/a: | Jesli w półkę to może coś większego? Ewentualnie 8 calowy subwooferek, zagra sporo lepiej i w tej cenie pewnie znajdziesz |
Problem tylko taki z większymi głośnikami, że w sedanie trzeba będzie wycinać blaszany profil półki, więc IMO gra nie warta świeczki...
Botanix - Wto Mar 24, 2009 01:21
Ale ja na myśli miałem subwooferek do bagażnika, na 8 calowym głośniku to śmiało można 15-20 litrów zrobić. Nie będzie gracił i lepiej ( znacznie ) zagra od dwóch szesnastek.
Mix - Wto Mar 24, 2009 09:50
Botanix, to się nie zrozumieliśmy Faktycznie SUB w tym przypadku to niezłe rozwiązanie. Głośniki z półki można by wtedy odłączyć lub całkiem wyjąć. Minus to zajęte miejsce w kufrze (SUB+wzmacniacz), co w moim przypadku nie wchodzi w grę. Jak to mówią - apetyt rośnie w miarę jedzenia - dlatego kupiłem najtańszego Pionka, bez wyjścia na AMP, żeby nie kusiło i złodzieja i mnie do dalszej rozbudowy. Jestem momentami perfekcjonistą dlatego wiem, że na subwooferze i wzmacniaczu by się nie skończyło. Zaraz bym zajął się wygłuszeniem całego auta itp.
Botanix - Wto Mar 24, 2009 11:34
Za chwilkę wrzucę na youtube taką ciekawostkę. Jest to niezłe rozwiązanie gdy nie chce się dokładać dodatkwych głosników, co prawda tanie to nie jest spisuje się rewelacyjnie. Niestety filmik tego dokładnie nie uchwyca. Urządzenie to procesor dźwięku MaxxBass 103, wysyłający do wzmaczniacza pozytywne zniekształcenia . W śród opcji można wybrać głośniki w drzwiach przy czym wzbogaca on tony w okolicach 70Hz i robi to znacznie lepij niż radio . Dźwięk jest czysty do tego przy tej samej mocy bas sporo zyskuje. Druga opcja subwoofer wzbogaza tony w okolicach 35Hz... tego jeszcze nie testowałem. Ma również parę innych bajerów ale o tym może później. Koszt nowego w okolicach 1000zł... i warto moim zdaniem. Oczywiście trzeba mieć też w miarę dobre głośniki, ja testowałem na Fusion CM-650 nie powiem żeby były złe ale do dobrych brakuje im sporo a im lepszy sprzęt tym procesor daje lepszy efekt. Co najciekawsze przy ustawieniu na subwoofer i podłączeniu pod fronty ma się wrażenie że subwoofer gra . W zestawach z subwooferem lepiej użyć ustawiena na głośniki drzwiowe wtedy doświadczymy porządnego wzmocnienia kicku a ładnie to brzmi.
[ Dodano: Wto Mar 24, 2009 12:15 ]
Podłączyłem właśnie pod Suba, ciężko mi określi co to cudo robi . Więc ustawienia Subwoofer, włączyłem wbudowany filtr dolnoprzepustowy i... aż dziw że tyle idzie wycisnąć z mojego wzmaka. Wzmaczniacz ma 150W przy ustawieniu wszystkiego na 70% Sub gra parę razy mocniej, cięzko wytrzymać w samochodzie . Filmik już na youtube się wrzuca choć nie wiem czy mikrofon z telefonu odda ten efekt... jest niesamowity. Chciałem to niedawno sprzedać ale chyba sobie zostawię .
[ Dodano: Wto Mar 24, 2009 14:41 ]
http://www.youtube.com/watch?v=_Qq2XMV1Rbw
Mix - Wto Mar 31, 2009 15:02
Fajny bajer, chociaż przy odsłuchu w domu, słyszę spore przekłamanie tj. u mnie nawet coś bez bassu gra tak, że się ściany trzęsą.
BTW mam ten album Pendulum
Botanix - Wto Mar 31, 2009 19:09
Cytat: | BTW mam ten album Pendulum |
Dobry jest
|
|