|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r25 idt 2001r] uszczelka podd głowicą
wacek - Nie Mar 22, 2009 22:01 Temat postu: [r25 idt 2001r] uszczelka podd głowicą Czy ktoś wie czym objawia się uszkodzona uszczelka pod głowica???
Ucieka mi płyn chłodniczy i już nie wiem gdzie szukać???
nie widać żadnych wycieków, a jednak po przejechaniu 300 km muszę dolać około 1 litra płynu.
Jaki jest koszt takiej wymiany uszczelki?
rybakowy - Nie Mar 22, 2009 22:04
A jak wygląda korek wlewu oleju do silnika i jak wygląda miarka jak ją wyciągniesz??
Jak jest taka biała,szara maz to masz odpowiedz,moze tez temu towazyszyc kopcenie jasnym dymem.
wacek - Nie Mar 22, 2009 22:06
wszystko wygląda ok. olej na bagnecie jak olej, korek wlewu takze ok. i nie kopci na biało - przynajmniej nie zauważyłęm - a przy takiej ilości byłoby to chyba zauważalne
szoso - Nie Mar 22, 2009 22:08
wacek czemu nie chcesz odpowiedzieć w tym temacie
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=37882
zouza - Nie Mar 22, 2009 22:08
W dieslu?? Nie sądzę
rybakowy - Nie Mar 22, 2009 22:13
Jezdziłem kiedys Golfem,skubany brał wode na cylindry i kopcił tylko czasem.Diesel to bardzo specyficzny silnik,szczegolnie starsze generacje,pojadą nawet na wodzie
szoso - Nie Mar 22, 2009 22:21
wacek czasami ciężko jest zlokalizować wyciek choć go mamy i myślimy o najgorszym czyli o uszczelce
przejrzyj cały układ na zimnym silniku bo na ciepłym nie zobaczysz bo płyn wyparowuje i nie dostrzeżesz wycieku
rybakowy - Nie Mar 22, 2009 22:23
A własnie,jak rano przychodzisz do samochodu nie masz nakapane pod autem???
wacek - Nie Mar 22, 2009 22:25
mam suchutko pod autem
boss.007 - Nie Mar 22, 2009 22:27
wacek napisał/a: | Ucieka mi płyn chłodniczy i już nie wiem gdzie szukać??? |
Zobacz czy nie robi się mokro w kabinie( wykładziny pod kokpitem )Kiedyś przeciekała mi w Freelanderku nagrzewnica i nie mogłem wyczaić gdzie jest przeciek,a tu jednego razu puszczająć kable do wzmaka natknołem się na mokre wykładziny właśnie pod kokpitem(tak w miejscu pedałów i nóg pasażera)Szlag trafił nagrzewnice I przeciek wykryty
Powodzenia.
szoso - Nie Mar 22, 2009 22:31
wacek napisał/a: | mam suchutko pod autem |
jak masz osłonę silnika to nie dziwne
jeśli nie widzisz wycieku to szukaj niebiesko-białego nalotu od płynu
być może wyciek nasila się podczas jazdy gdy pompa wody pracuje i robi się ciśnienie a płyn lecąc na rozgrzany element silnika powolutku wyparowuje
miałem tak w jednym aucie
wacek - Nie Mar 22, 2009 22:39
to auto ma przejechane 150 000 km. Możliwe aby poszła uszczelka pod głowicą w takim dieslu?? 2.0 idt ????
Już mnie trafia z tym płynem.......................
ale może to faktycznie nagrzewnica, bo strasznie słabo grzeje.... - problem z dostaniem się do nagrzewnicy????
[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 22:43 ]
Czy zna ktoś jakiegoś mechanika w Rzeszowie, Dębicy , okolicach, który naprawdę znałby się na tym??????????????
gralu - Pon Mar 23, 2009 19:32
wacek napisał/a: | to auto ma przejechane 150 000 km. Możliwe aby poszła uszczelka pod głowicą w takim dieslu?? 2.0 idt ????
Już mnie trafia z tym płynem.......................
ale może to faktycznie nagrzewnica, bo strasznie słabo grzeje.... - problem z dostaniem się do nagrzewnicy????
[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 22:43 ]
Czy zna ktoś jakiegoś mechanika w Rzeszowie, Dębicy , okolicach, który naprawdę znałby się na tym?????????????? |
po mojemu masz pękniętą głowicę miałem taki sam objaw a pęknięta była tam gdzie się wtrysk wkłada( pierwszy wtrysk od strony pompy wtrys.) tak po środku nie do zrobienia. I też mi nie grzał cały czas zimny i tylko dolewka płynu..... Musisz ściągnąć głowicę i dać do sprawdzenia wtedy będziesz wiedział na pewno.
|
|