Zobacz temat - [R800] Mokro na wycieraczce pasazera

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 800 - [R800] Mokro na wycieraczce pasazera

paff - Sob Mar 28, 2009 11:19
Temat postu: [R800] Mokro na wycieraczce pasazera
Witam

Po kazdym deszczu w moim pieknym R800 coupe znajduje kaluze wody na wycieraczce pasazera z przodu. czasem sie nawet przeleje i mam teraz mokry dywan pod wycieraczka :-( znacie moze jakies prawdopodobne miejsca tego wycieku?

mysle ze przez drzwi sie nie dostalo bo te uszczelki sa tak zrobione ze deszcz sie tam nie wleje. szyber tez mysle ze okej, bo mialbym wode na fotelach

z przodu na masce pod szyba jest taka kratka miedzy wycieraczkami i mysle ze tamtedy moze sie woda do auta dostawac, przez system wentylacji

poocyyy :-) bo mi roverek zgnije od tego deszczu

[ Dodano: Sob Mar 28, 2009 18:28 ]
sam sobie odpowiadam czesciowo.....

zaczal padac deszcz, poszedlem ogladac auto, namierzylem przeciek cieknie jednak przez prawe drzwi z przodu, kapie na plastikowa kieszen drzwi i pozniej scieka na wycieraczke, powoli kapie blisko przedniej krawedzi drzwi...co z tym zrobic? Sa specjalne uszczelki do Rovera, czy to sa uniwersalne uszczelki drzwiowe??

AndrewS - Nie Mar 29, 2009 22:31

juz mialem pisac zebys sprawdzil kanaly odprowadzajace wode z podszybia

a uszczelka dobrze siedzi ??
moze sie wysunela ??
zalamala ??
kurde tam chyba jest podwójna uszczelka, jak to moze puszczac to nie mam pojecia

blue827 - Pon Mar 30, 2009 22:02

Tak jak zasugerowa AndrewS to może być poluzowana rurka odpływowa wody. Nie wiadomo dlaczego ona wchodzi do wnętrza kabiny żeby później z niej wyjść na zewnątrz, poprzez gumowy przepust. Więc może być zapchana albo rozłączona. Ja z tego gumowego przepustu powyciągałem jakieś zgniłe liście. Takie same rurki są z tyłu, pewnie żęby woda się wlewała do bagażnika :) fotka:

Niestety nie mam fotek tych rurek z przodu ale powinienes znaleść.

edit: jeśli to wina uszczelki to może spróbuj ją nasmarować silikonem? ja używam nano-żel do opon turtle wax, w zielonej butelce.

paff - Wto Mar 31, 2009 07:13

jednak to nie sama uszczelka drzwi, cos cieknie zza schowka pasazera z nawiewu, to woda a nie chlodziwo, z tym sie trzeba uporac.....

[ Dodano: Wto Mar 31, 2009 08:19 ]
AndrewS, - jak sie uporac z kanałami podszybia? masz moze jakies praktyczne porady??

rtworek - Wto Mar 31, 2009 08:12

Sprawdz przednią szybe, jeżeli jest klejona można to sprawdzić letko unosząc ją do góry. W moim R woda ciekła po słupku przedniej szyby, okazało sie że szyba wogule nietrzyma na słupkach. Musialem wyjąć i przykleic na nowo.
AndrewS - Wto Mar 31, 2009 23:19

paff napisał/a:
AndrewS, - jak sie uporac z kanałami podszybia? masz moze jakies praktyczne porady??

ee tam, nawet nie wiem gdzie dokladnie sa :/