Zobacz temat - [R400] Ciągłe problemy z klimatyzacją

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Ciągłe problemy z klimatyzacją

cobrad - Pon Mar 30, 2009 21:38
Temat postu: [R400] Ciągłe problemy z klimatyzacją
Zbliża się pooowoooli cieplejszy czas, mnie bez przerwy gaz ucieka z klimy, co nabite, to prawie nie zdążę użyć a już kicha. Elektryk czarował nad roverkiem, wiem już , że prawdopodobnie to wąż jest dziurawy.
Generalnie miałam problem z ogrzewaniem - źle coś poustawiane było, ciepło leciało na pól gwizdka. Całe miasto przebyłam , dopiero się nagrzało na tyle, że można było rozpiąć kurtkę nieco.
Czy posiadacze 400 też mają problemy z klimą i nagrzewaniem?

Brt - Pon Mar 30, 2009 21:54

jeśli chodzi o ogrzewanie, to diesle siędosć długo grzeją, ale po ok 5 km już powinno wiać ciepłym, a po max 10 km (zimą) powienien już mieć właściwą temp pracy. czy wskaźnik temp masz w połowie skali ??

Co do klimy to na bank masz gdzieś wyciek ... poszukać, zaspawać/wymienić i cieszyć się klimą ;) Czynnik powinien się utrzymywać spokojnie przez minimum 3 sezony bez dobijania. Warto co powiedzmy 2 sezony zrobić przegląd, a przynajmniej raz do roku oczyścić i odgrzybić układ (mozna tozrobić samemu) i wymienić filtr pyłkowy (tez samemu - prosta operacja) :)

cobrad - Wto Mar 31, 2009 11:58

No właśnie kwestia grzania była makabryczna , jak już osiagnął max to i tak leciało lekko letnie, wreszcie się za niego wziął elektryk i jest ok.
Z klimą będę walczyć jak już opanuję napinacz paska i ogólnie przód, bo coś mi się tam nie podoba, nie ma płynności ruchów, coś stuka ehhhh....

filo - Wto Mar 31, 2009 12:03

To jak masz "pusty" układ proponuję przy okazji wymienić osuszacz...