|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R All 2.0 seria T ] Gumowy wąż układu chłodzenia
iktorn73 - Pon Mar 30, 2009 09:43 Temat postu: [R All 2.0 seria T ] Gumowy wąż układu chłodzenia Witam. Rozrząd powinien wyjść tanio,pasek rozrządu napędza tylko wałki,pompa wody jest napędzana innym paskiem. części nie są drogie w porównaniu do innych marek,jest dużo części używanych. Bolączką tego modelu jest rura gumowa w układzie chłodniczym,ta z odpowietrznikiem. Jeśli jast stara to spodziewaj się problemów z odpowietrzeniem i pękaniem tego węża. Koszt nowego to około 500 zł. jeśli jest wymieniony to ok. ( nieczęsto jest wymieniony na nowy ze względu na koszt ). Po tym można też poznać czy ktoś dbał o samochód czy oszczędzał na kosztach .
AndrewS: watek wydzielony z kacika chce kupic rovera
konkretnie z tego http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=38136
AndrewS - Pon Mar 30, 2009 12:38
iktorn73 napisał/a: | Koszt nowego to około 500 zł. jeśli jest wymieniony to ok |
musialo by mnie niezle pokarac zeby tyle dac za kawalek gumy, za tyle to sobie pewnie mozna wyspawac z drogiej kwasowki
iktorn73 - Wto Mar 31, 2009 09:34
Hi,hi i właśnie to powiedziałem bratu jak usłyszałem że kupił taką rurę za 500 zł. . Ale on dba o samochód,zresztą ja mam to samo ,wolę zapłacić niż patrzeć na partaninę pod maską
[ Dodano: Wto Mar 31, 2009 10:37 ]
Nice-wawa,sądząc po opisie mam wrażenie że oglądałeś samochód mojego braciszka ,dokładnie taki model i taki przebieg i historia podobna jakaś . Jak jeszcze powiesz że w Jankach to ten sam
iktorn73 - Czw Kwi 02, 2009 08:40
Mój brat kupił taką rurę od człowieka który podobno ściąga te części z U.K. Nowa,oryginalna i zapłacił coś tak między 500-600 zł.
AndrewS - Czw Kwi 02, 2009 10:43
Tomi napisał/a: | To niestety musi pracować. |
no nie bardzo wiem o ktora to konkretnie rure chodzi, wiec ciezko cos zaproponowac, jesli jest tak jak piszesz, to pewnie bym kombinowal z kawalkiem rury metalowej np. na zgieciach , a na prostym odcinku dopasowal cos gumowego
hmm offtop sie robi, wieczorem wydziele dyskusje na porady techniczne
iktorn73 - Czw Kwi 02, 2009 13:41
Chodzi o tą najgrubszą ,w niej jest termostat,jeśli się nie mylę, i zaworek do odpowietrzania. Nigdzie nie można jej dostać,nawet używanej.
AndrewS - Czw Kwi 02, 2009 20:37
hmm teromstat w seri T jest po lewej stronie silnika na gorze nad alternatorem i jest w metalowej obudowie
sTERYD - Czw Kwi 02, 2009 23:43
nie we wszystkich
czasem (np w R400, oczywiście bez śmigiełka) termostat jest po prostu w wężu zabezpieczony opaskami, owszem nad alternatorem
PTE - Pią Kwi 03, 2009 07:07
Hmm... A gdzie jest początek tego wątku?
AndrewS - Pią Kwi 03, 2009 09:40
dodalem link na poczatku tematu
dobryziom - Pią Kwi 03, 2009 11:38
Za 900pln po zniżkach mogę kupić cały zestaw łączników do chłodnicy Samco łącznie 7 elementów i masz z czapki na wieki
|
|