Zobacz temat - [R800] Słabe sprzęglo

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 800 - [R800] Słabe sprzęglo

Dedy - Nie Kwi 05, 2009 11:02
Temat postu: [R800] Słabe sprzęglo
Witam mam problem z sprzęgłem w moim rover 825 SDI od jakiegoś czasu sprzęgło zaczęło schodzić co ras niżej podłogi teras praktycznie go nie mam :beczy: zastanawiam się czy jest możliwość podciągnięcia go czy będzie trzeba kupić nowe sprzęgło jeśli nie mam możliwości podciągnięcia sprzęgła to był bym wdzięczny o linka do tanich sprzęgieł :?:
AndrewS - Nie Kwi 05, 2009 22:22

hmm jesli to nastapilo w miare szybko, to moze winnym byc wysprzeglik
zobacz czy nie cieknie

ceny czesci masz np. tu

www.tomateam.pl

Dedy - Pon Kwi 06, 2009 20:41

HM właśnie cieknąć nic nie cieknie a to stało się w przeciągu miesiąca może 1.5 rozmawiałem z kolega i on mi powiedział ze to może być wina tłoczka który jest zaraz przy pedale sprzęgła ze w nim SA uszczelki które przepuszczają płyn na druga stronne zamiast tłoczyć cały do układu czy to jest możliwe :?:
Konix - Pon Kwi 06, 2009 20:49

Zasadniczo jest to możliwe, ale jakby ci przepuszczały uszczelki na tłoczku, to kapało by z z kapturka na zewnątrz. Jeśli to wina układu hydraulicznego z któregoścylinderka musi cieknąć płyn.
Dedy - Pon Kwi 06, 2009 21:33

No i tu jest kłopot ze nie wiem czy płyn od układu hamulcowego to ten sam co od sprzęgła czy sprzęgło mam jakiś własny zbiornik na płyn :?: jak tak to gdzie można go znałeś bo patrząc na silnik z góry to nic nie widać. Bo nie wiem czy to wina tarczy ponieważ jak wcisnę pedał sprzęgła do deski to biegi wchodzą Dos gładko i nie mam czegoś takiego ze sprzęgło się ślizga bo auto od razu przyspiesza . Bo nie chciał bym wymienić sprzęgła jeśli to nie jest konieczna bo sama nowa tarcza i docisk są bardzo drogie a jak by się potem okazało ze to wina pompki to miał bym mała załamkę :beczy: .