|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Spada z obrotów i szarpie o co chodzi???
dzet - Nie Kwi 05, 2009 21:42 Temat postu: [R75] Spada z obrotów i szarpie o co chodzi??? [r75.cdt.2000r] siamanko dzis z bratem wzielismy sie za wyjecie tego zaworu i podrodze po odkreceniu laczenia opaska uciskowa rurek od intercoolera napotkalismy cos dziwnego wlot byl zaslepiony wycieta z czegos blaszka w ktorej wypalone byly dwie dziury. wsadzilismy tam nowa blaszke.jednak pytanie czemu ta blaszka tam ma sluszyc? skoro to powinien byc obiek otwarty. DZIWNA SPRAWA jednak auto przestalo szarpac
Rowan - Pon Kwi 06, 2009 13:15
Od początku:
dzet napisał/a: | spada z obrotow na postoju i gasnie czasami. nie ma problemow z odpalaniem.w czasie podrozy jak jade na rownych obrotach poszarpuje nim a czasami jak by nie mial sily:( co to moze byc??? |
Są dwie możliwości wtryskiwacz, albo zawór wysokiego ciśnienia, ze wskazaniem na to drugie.
dzet napisał/a: | aha jeszcze jedno czy na zegarach we wszystkich pokazuje -30 stopnii C???? |
Masz walnięty czujnik temperatury.
dzet napisał/a: | czy pod tylnia kanapa jest dostep do plywaka??? |
Pod tylnia kanapą są pomiary paliwa i pompa paliwa, ale nie zasilająca, bo zasilająca jest osobna.
dzet napisał/a: | czy w tych autach sa lancuszki czy paski rozrzadu? |
Jest łańcuch, ale tylko w deislu, wymiana co 400kkm.
dzet - Pon Kwi 06, 2009 20:36
no mam disla i co jak przejade 400 km to juz trzeba wymieniac lancuch??? mi mowiono ze do zywotni sa stosowane
Dziadek - Pon Kwi 06, 2009 20:41
Napisz to PO POLSKU,TO ODPOWIEMY.Obowiązują jakieś reguły(?).
dzet - Pon Kwi 06, 2009 20:43
Dziadek, nie cfaniakuj nie kazdy musi byc tak mondry jak ty. jak sie znasz to pomoz mi
domel-x - Pon Kwi 06, 2009 22:07
dzet napisał/a: | Dziadek, nie cfaniakuj nie kazdy musi byc tak mondry jak ty. jak sie znasz to pomoz mi |
ale się uśmiałem
Dam-Kam - Pon Kwi 06, 2009 22:18
jak w tym filmie - "czy jest tu jakiś cfaniak " i masz, padło na Dziadka
dzet, kolega Rowan napisał Ci 400kkm gdzie dwa "k" są nie przypadkowe i oznaczaję tyle o ile 400 000km
no nie... padłem jesteś starszy ode mnie o 7 dni (tydzień) a zachowujesz się jak 13 latek... a gu gu gu
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 23:20 ]
PS. widzicie jak się robi teraz Jesteś nowy to już się nie pisze ładnie i kulturalnie w dziale "Powitania" tylko przechodzi się do rzeczy i wprowadza swój porządek
dzet - Pon Kwi 06, 2009 22:23
ludzie prosci potrzebuje pomocy a wy mnie dobijacie co z was za fanklubowicze??? zacznijcie pomagac a nie mnie besztac z blotem za moje bledy ortgraficzne
Dam-Kam - Pon Kwi 06, 2009 22:27
nie to że besztamy ale takie posty się źle czyta a uwierz że potrafimy być mili i sympatyczni
A co do problemu to Rowan wszystko Ci wytłumaczył Zawór wysokiego ciśnienia w wyszukiwarce znajdziesz. Jak poczytasz to sam zrobisz bo wszytko bylo opisane Jak to nie pomoże to wtedy dalej będziemy kombinowali
dzet - Pon Kwi 06, 2009 22:33
oki spoko. a mogl bys mi wyslac moze jakiegos linka z tym zaworem?????pozdrawiam
Dam-Kam - Pon Kwi 06, 2009 22:37
leń z Ciebie
http://forum.roverki.eu/v...ego+ci%B6nienia
dzet - Pon Kwi 06, 2009 22:43
wielkie dzieki szukalem ale nie moglem znalesc nic ciekawego
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 23:48 ]
a jest mozliwosc ze to cos ze smokiem czy czyms takim w baku????
[ Dodano: Wto Kwi 07, 2009 18:03 ]
czesc wam gdzie znajduje sie ten wtryskiwacz????
[ Dodano: Wto Kwi 07, 2009 21:34 ]
hallo jest tam ktos??? gdzie on jest tzn wtryskiwacz
[ Dodano: Wto Kwi 07, 2009 21:39 ]
Dam-Kam, gdzie znajde ten wtryskiwacz????
[ Dodano: Sob Kwi 11, 2009 00:32 ]
siamanko dzis z bratem wzielismy sie za wyjecie tego zaworu i podrodze po odkreceniu laczenia opaska uciskowa rurek od intercoolera napotkalismy cos dziwnego wlot byl zaslepiony wycieta z czegos blaszka w ktorej wypalone byly dwie dziury. wsadzilismy tam nowa blaszke.jednak pytanie czemu ta blaszka tam ma sluszyc? skoro to powinien byc obiek otwarty. DZIWNA SPRAWA jednak auto przestalo szarpac
[ Dodano: Sob Kwi 11, 2009 00:33 ]
Dam-Kam, dzet, siamanko dzis z bratem wzielismy sie za wyjecie tego zaworu i podrodze po odkreceniu laczenia opaska uciskowa rurek od intercoolera napotkalismy cos dziwnego wlot byl zaslepiony wycieta z czegos blaszka w ktorej wypalone byly dwie dziury. wsadzilismy tam nowa blaszke.jednak pytanie czemu ta blaszka tam ma sluszyc? skoro to powinien byc obiek otwarty. DZIWNA SPRAWA jednak auto przestalo szarpac
[ Dodano: Sob Kwi 11, 2009 00:36 ]
siamanko dzis z bratem wzielismy sie za wyjecie tego zaworu i podrodze po odkreceniu laczenia opaska uciskowa rurek od intercoolera napotkalismy cos dziwnego wlot byl zaslepiony wycieta z czegos blaszka w ktorej wypalone byly dwie dziury. wsadzilismy tam nowa blaszke.jednak pytanie czemu ta blaszka tam ma sluszyc? skoro to powinien byc obiek otwarty. DZIWNA SPRAWA jednak auto przestalo szarpac
|
|