|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Lusterko boczne
czarny666xl - Wto Kwi 07, 2009 14:30 Temat postu: [R75] Lusterko boczne jak rozebrac lusterko boczne bo przestalo grzac ?
SeniorA - Wto Kwi 07, 2009 15:15
Szkło zamocowane jest na 8 plastikowych klipsach-zaczepach. Wystarczy podważyć je z czuciem w środkowej dolnej części płaskim szerokim nożem , przytrzymując jednocześnie dłonią by nie wypadło.Mata grzewcza jest zintegrowana z lustrem.Zakłada się przez wciśnięcie zaczepów.
drooid - Wto Kwi 07, 2009 15:17 Temat postu: Re: [R 75 2.0 V6] lusterko boczne
czarny666xl napisał/a: | :?: jak rozebrac lusterko boczne bo przestalo grzac ? |
To może lepiej... Lato idzie!
Dziadek - Wto Kwi 07, 2009 20:02
Przerabiałem to,więc mogę coś doradzić.Częstą przyczyną jest "zglijowana" wsuwka.Dostaniesz się do niej od środka-znajduje się mniej więcej za gwizdkiem w takiej gumowej osłonie.Tam zbiera się wilgoć i efekt jest wiadomy.Ja zdejmowałem boczek,ale chyba nie trzeba.Trzeba delikatnie podważyć listwę na wewnętrznej stronie ramki okna i odkręcić lusterko.W takiej gumowej osłonie idą przewody do sterowani lustra i do czujnika otwarcia drzwi.Szukaj tam napięcia(musisz odpalić silnik).Jeżeli jednak napięcie dochodzi do samej maty a ona nie grzeje,to zjedź lustrem maksymalnie w dół(niech "patrzy w ziemię") i od góry delikatnie cienkim wkrętakiem wyczepiaj zatrzaski.Odepnij wsuwki od maty i suszarką do włosów(w rękawicach-bo parzy)odklejaj lustro od ramki.Plastik robi się elastyczny,klej puszcza powoli i szkło nie powinno pęknąć.Ja obchodziłem się z nim dosyć obcesowo i nic się nie stało-nawet nie jest zarysowane.Na Allegro kupiłem matę za ok.10 zeta i pokleiłem wg instrukcji...i działa! Musisz dokładnie pomierzyć matę-lepiej kupić trochę mniejszą,żeby nie obcinać.Życzę powodzenia.
Punx - Sro Gru 05, 2012 17:54
Podczepię się pod temat.
Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność instalowania u siebie takich wkładów:
http://allegro.pl/rover-7...2789571699.html
? Zastanawiają mnie dwie kwestie:
1. Jak to grzeje w stosunku do poprawnie działającego oryginalnego lusterka ?
2. Jak jest z montażem/jakości a wykonania - czy wszystko pasuje czy może trzeba sie namęczyć żeby spasować taki "zamiennik" ?
Pozdrawiam
|
|