|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Rozrzad - wymienic czy nie?
Link - Wto Kwi 07, 2009 16:42 Temat postu: Rozrzad - wymienic czy nie? Mianowicie na rozrzadzie mam zolta farba napisane 'dis 134.676' tyle, ze ta kropka jest u gory. Auto jest sprowadzone z wloch, a ja jestem jego posiadaczem od niedawna.. I mysle nad wymiana rozrzadu.. Mam jednak wrazenie, ze ten napis oznacza przy ilu km byl on wymieniany, a w takim wypadku nie potrzebnie bym go zmienil. Dodam, ze autko ma teraz 164kkm. A napis nie wydaje sie bys sfabrykowany przez wlasciciela bo farba wyglada juz na starsza. Poradzcie co o tym sadzicie ?
azer - Wto Kwi 07, 2009 16:51
często i gęsto różne części silnika w roverach są popodpisywane 'fabrycznie' żółtą farbą. Nawet ktoś napisał, że ostatnio śmiali się z jego samochodu że jest składany ze szrotu a wszystkie oznaczenia są od nowości. Tak więc na dwoje babka wróżyła, ja raczej dla pewności bym wymienił.
harinezumi - Wto Kwi 07, 2009 17:16
Link napisał/a: | Mam jednak wrazenie, ze ten napis oznacza przy ilu km byl on wymieniany |
Też tak myślę tym bardziej że jest on zbyt precyzyjnie określony (co do km) jak na planowaną wymianę w przyszłości. Z drugiej strony ja bym jednak zmienił bo tak do końca nie wiadomo czy to prawda z tym przebiegiem a poza tym dla własnego spokoju i żeby później stojąc w środku nocy w szczerym polu gdzieś tak 300 km od domu nie żałować, że jednak trzeba było go zmienić.
|
|