|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Sworznie górne przód
Perez - Sro Kwi 08, 2009 20:33 Temat postu: [R620] Sworznie górne przód Na stacji diagnostycznej dowiedzialem sie, ze mam do wymiany gorne przednie sworznie. Chetnie zamowilbym je z Toma Teamu, ale nie wiem czy sa dostepne same czy trzeba caly wachacz. Nie chce meczyc Tomka pytaniami, bo czytalem, ze ma urwanie glowy, wiec wole sie dowiedziec na forum............
Michal - Sro Kwi 08, 2009 20:55
Musisz niestety kupić całe wahacze górne, sworznie są nie wymienialne.
mcteusz - Sro Kwi 08, 2009 21:16
michal21dna napisał/a: | Musisz niestety kupić całe wahacze górne, sworznie są nie wymienialne. |
Według mnie da się je wymienić. Mam gdzieś nawet jeden wybity ze starego wahacza. Więc pozostaje kwestia dokupienia takiego samego i wbicia go na swoje miejsce.
Niemniej jednak nie wiem czy gra warta świeczki... Lepiej chyba wymienić całe wahacze....
Brt - Sro Kwi 08, 2009 21:56
Cytat: | Niemniej jednak nie wiem czy gra warta świeczki... Lepiej chyba wymienić całe wahacze.... |
No właśnie tak mi się kojarzyło, ale ... ja bym nie kombinował i wymienił całość
orobra - Czw Kwi 09, 2009 14:42
Witam,ja wymieniałem dwa sworznie,z lewej i prawej strony.Kupiłem w sklepie motoryzacyjnym bez problemu.Z wybiciem nie było większego problemu,zakładałem nowe na prasie ,jeżdżę na nich już rok jest wszystko ok.Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Kwi 09, 2009 15:46 ]
Są do kupienia na Allegro
maciej - Czw Kwi 09, 2009 14:54
Brt napisał/a: | Cytat: | Niemniej jednak nie wiem czy gra warta świeczki... Lepiej chyba wymienić całe wahacze.... |
No właśnie tak mi się kojarzyło, ale ... ja bym nie kombinował i wymienił całość |
Dokładnie.
Sworzeń to z 60 zł i kupa roboty, a za cały wahacz płaciłem ostatnio 120 zł, a podobno na alledrogo pojawiają się nawet po 100 zł.
Mayson - Czw Kwi 09, 2009 16:19
pereziu napisał/a: | nie wiem czy sa dostepne same czy trzeba caly wachacz |
Są w pełni wymienialne i do kupienia bez problemu. Ja jednak nie bawiłem się w wymianę sworzni, bo cały nowy wahacz DENCKERMANNa kupiłem za niecałe 80zł na allegro. Żadnych problemów.
truten23 - Pią Kwi 10, 2009 10:41
Ja wymieniałem sworzeń wczoraj. Kosztował z wysyłką 50zł. Kolego, potrzebna będzie prasa... Podadziliśmy sobie z tatą i bratem, młotkiem (raczej ciężkim), ale jest męczenia...
Nie wiem czy nie lepiej kupić cały wahacz. Na allegro można wychaczyć już za ok. 70zł.
maciej - Pią Kwi 10, 2009 11:05
truten23 napisał/a: | Nie wiem czy nie lepiej kupić cały wahacz. Na allegro można wychaczyć już za ok. 70zł. |
Lepiej.
truten23 - Pią Kwi 10, 2009 20:17
To tego samego wniosku i ja dotarłem
Perez - Sob Kwi 11, 2009 13:02
Znalazlem na allegro cale wachacze po 69zl. Czekam na przesylke.
mcteusz - Sob Kwi 11, 2009 19:27
pereziu napisał/a: | Znalazlem na allegro cale wachacze po 69zl. Czekam na przesylke. |
Tylko z tymi częściami na allegro to też trzeba z dystansem. Ja ostatnio kupiłem wahacz do R600 i okazało się, że rozstaw wąsów o 1cm szerszy niż u mnie....
|
|