|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z centralnym i alarmem
pinki007 - Pią Kwi 10, 2009 12:09 Temat postu: [R75] Problem z centralnym i alarmem Witam
mam problem z alarmem
nie mogę zamknąć ani otworzyć z pilota samochodu tylko kluczykiem
natomiast jak otworze samochód z kluczyka to muszę stacyjkę szybko przekręcić bo wyje alarm
wymieniłem baterie w kluczyku i nic
wiecie może co to się dzieje albo dajcie namiar na jakiegoś dobrego speca z okolic Krakowa
dzięki
Trebor75 - Pią Kwi 10, 2009 12:27
co do otwierania i zamykania drzwi z pilota to chyba wystarczy zsynchronizować kluczyk ale nie wiem jak sprawa wygląda z alarmem
tomczyk32 - Pią Kwi 10, 2009 18:44
Trebor75, a jak to zsynchronizowac?
Trebor75 - Pią Kwi 10, 2009 18:58
sama synchronizacja, z tego co czytałem na forum, polega na szybkim wciśnięciu 4 razy wszystkich przycisków na pilocie, oprócz tego musisz być bardzo blisko samochodu... Spróbuj, może zadziała
tomczyk32 - Pią Kwi 10, 2009 19:22
u mie nie pomaga
kaisor1 - Czw Lut 14, 2013 19:00
Witam. Moje auto nie lubi wilgoci i mrozu, a mianowicie przy takiej pogodzie nie mogę go zamknąć pilotem ani mechanicznie kluczykiem, samochód wysyła jeden sygnał dźwiękowy, że nie uzbroił się alarm i nie chce się zamknąć. Czy można jakoś odciąć ten alarm?
MaReK - Czw Lut 14, 2013 19:15
kaisor1 napisał/a: | Czy można jakoś odciąć ten alarm? |
A masz syrenkę dodatkową (siedzi w podszybiu, tam obok filtra przeciwpyłkowego) czy generuje dźwięk z klaksonu. Jak z klaksonu, to możesz jedynie odpiąć od niego wtyczkę, czy nawet wyjąć bezpiecznik. Jednak to nie likwiduje problemu, bo co jakiś czas może Ci się alarm załączać i udawać ingerencje osób trzecich w wejście do auta. Jeśli na chwilę czujnik wychwyci, że jednak wszystko jest zamknięte, uzbroi auto i po ponownym rozłączeniu obwodu znowu się uaktywni i będzie mrugał kierunkami i wył.
Ja bym spróbował na początek odpiąć czujnik otwarcia maski i w bagażniku w klapie odpiął wtyczkę od zamka. Jak umilknie to znaczy, że to któryś z tych elementów.
sobierw - Czw Lut 14, 2013 21:00
a może bateria w pilocie miałem tak przy R216 Cabrio - niby było OK a mimo to nie otwierało mi auta.
Do tego dochodził imobilaizer który nie pozwalał mi odpalić auta (gdy otworzyłem go z kluczyka).
Musiałem w środku siedząc jeszcze raz zamknąć i otworzyć zamki.
Od wymieniłem baterię w pilocie i problem znikł
może pomoże
kaisor1 - Czw Lut 14, 2013 21:02
Ale na desce rozdzielczej niema informacji o jakimś otwarciu. A alarm pewnie ma info. że jest coś otwarte. Jak zrobię twardy reset (klema zdjęta) to kilka razy jest ok.
|
|