|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200]przewody hamlcowe
dobryziom - Pią Kwi 17, 2009 13:24 Temat postu: [R200]przewody hamlcowe Hej,
wymieniał ktoś u siebie przewody hamulcowe dużo z tym roboty? na coś zwrócić uwagę bo przyjechały mi nówki w oplocie i może sie w weekend za to zabiorę jak pogoda pozwoli
blue827 - Pią Kwi 17, 2009 19:39
Mogę tylko poradzić aby nie zabierać się do odkręcania przewodów zwykłym płaskim kluczem (jak ja), a później żabką bo efekt będzie taki:
dopiero później kupiłem specjalny klucz płaski 6 kątny ale niestety też nie pomógł, teraz nakrętka jest okrągła. Narazie na tym zadaniu poległem i nie wiem co dalej da się zrobić. Pocieszające jest to że narazie zepsułem tak tylko jeden przewód, tylny prawy.
azor77 - Pią Kwi 17, 2009 20:32
dobryziom napisał/a: | na coś zwrócić uwagę bo przyjechały mi nówki w oplocie i może sie w weekend za to zabiorę jak pogoda pozwoli |
Przed przystąpieniem do odkręcania takich przewodów radzę zaopatrzyć się w środki typu WD40 itp. Dobrze wyczyścić i zapuścić po kilka razy.
Odkręcać nie na raz tylko próbować rozruszać śrubę i zapuszczać środkiem. Jak zaczniesz odkręcać na siłę to skończy się to tak jak u kolegi blue827, lub ukręcisz rurkę metalową z śrubą i będziesz wymieniał całość
PTE - Pią Kwi 17, 2009 21:39
blue827, jeśli jest dostatecznie dużo miejsca dookoła, to może spróbuj zapiłować nakrętkę na mniejszy rozmiar - robiliśmy tak z ojcem ponad 20 lat temu w Ładzie i zdawało to egzamin
|
|