|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Halogeny
marcin888 - Sro Kwi 22, 2009 10:27 Temat postu: [R45] Halogeny witam mam male pytanko jestem szczesliwym posiadaczem r45 chcial bym zakupic halogeny orginalne czy musze klasc nowa instalacje czy tam wszystko jest???
Stacho - Sro Kwi 22, 2009 13:56 Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r] Witam,
Ja montowałem w zeszłym roku, instalacja w aucie jest, należy kupić kpl. od 45-ki, tj. halogeny łącznie z uchwytami do ich mocowabua do zderzaka (z blachy), uszczelki gumowe otworów które wytniesz w zderzaku, przełącznik/klawisz do wymiany w desce oraz przekażnik do włożenia w skrzynce przekażników/bezpieczników w komorze silnika. Zresztą na ten temat pisałem, użyj szukajki, tam jest więcej szczegułów, jak pomogłem to kliknij"pomógł" ,pozdr....
Bordos - Czw Kwi 23, 2009 11:32
Przy okazji jeśli dobrze poszukasz, to da się te światełka dołożyć bez ani jednego cięcia kabla oryginalnej instalacji, bo w odpowiednich wtyczkach w swoim Roverku masz zostawione z jednej strony puste miejsca, w które wkładasz odpowiednią końcówkę
Ja montowałem halogeny do R200, ale akurat udało mi się na ebay'u angielskim kupić fabryczny zestaw montażowy (wszystko co trzeba, łącznie ze śrubami, przewodami, bezpiecznikiem i oczywiście pikna instrukcją).
Myślę, że jak poprzeglądasz schematy w Rave to znajdziesz gdzie co podpiąć.
|
|