|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Padły dwa zapasowe piloty immo
szoso - Sro Kwi 22, 2009 17:46 Temat postu: [R420] Padły dwa zapasowe piloty immo Witam
Zaprogramowałem dzisiaj sobie dwa zapasowe piloty immo w Bialmocie w Białymstoku no i zmieniłem w nich baterię i teraz nie działają,nie można ich zsynchronizować
Co się mogło stać?
Przecież zostały zaprogramowane na komputerze T4
Druga sprawa z czytali mi kod immo który też nie działa,nie można go wprowadzić
rtworek - Sro Kwi 22, 2009 17:50
Na stronie klubowj jest opisane jak sie wymienia baterie, Ja mam 3TXA i działa bardzo ładnie.
szoso - Sro Kwi 22, 2009 17:55
rtworek napisał/a: | Na stronie klubowj jest opisane jak sie wymienia baterie, Ja mam 3TXA i działa bardzo ładnie. |
wymieniałem właśnie według tej instrukcji i przestały działać
BoloSr - Sro Kwi 22, 2009 18:09 Temat postu: Re: [R420DI '96]padły dwa zapasowe piloty immo
szosownik napisał/a: | Witam
Zaprogramowałem dzisiaj sobie dwa zapasowe piloty immo w Bialmocie w Białymstoku no i zmieniłem w nich baterię i teraz nie działają,nie można ich zsynchronizować
Co się mogło stać?
Przecież zostały zaprogramowane na komputerze T4
Druga sprawa z czytali mi kod immo który też nie działa,nie można go wprowadzić |
uuuuuuuuuuuuuuuuuu
a mialo byc tak pieknie i tanio a tu lipa
niech sprawdza mzoe zle zaprogramowali
rtworek - Sro Kwi 22, 2009 18:11
To może być poważniejsza sprawa, osobiście robiłem to dwa razy i bez problemu. A czy czytałeś opinie do tego opisu?
BoloSr - Sro Kwi 22, 2009 18:13
rtworek napisał/a: | To może być poważniejsza sprawa, osobiście robiłem to dwa razy i bez problemu. A czy czytałeś opinie do tego opisu? |
przepraszam ze sie wtrace ale co mozna spieprzyc przy wymianie bateri ?? toc to sie robi spokojnie a nie w warunkach ekstremalnych czyli w burzy i deszczu
rtworek - Sro Kwi 22, 2009 18:18
Słuszna uwaga, brat wynieniał baterie w fiacie i włożył bateri odwrotnie i po pilocie.
szoso - Sro Kwi 22, 2009 18:21
Panowie reanimowałem piloty i już działają,jeszcze raz je rozładowałem
to teraz pogadajmy o kodzie immo
chciałem sprawdzić czy on w ogóle działa
czemu nawet mi nie sygnalizuje że ten kod jest np.zły?
nie ma żadnej reakcji na jego prowadzanie
czy pilot przy kluczyku może zakłócać w jakiś sposób prowadzanie kodu?
ja mam piloty 3TXA w tej chwili sztuk 3
BoloSr - Sro Kwi 22, 2009 18:22
rtworek napisał/a: | Słuszna uwaga, brat wynieniał baterie w fiacie i włożył bateri odwrotnie i po pilocie. |
po ciemku to robi toc prostszej rzeczy jak wymiana bateri to juz chyba w aucie nie ma
rtworek - Sro Kwi 22, 2009 18:28
Przy grilu i kilku piwach wszyst jest możliwe.
szoso - Sro Kwi 22, 2009 18:31
Panowie na temat proszę bo to ważne dla mnie
ktoś się wypowie na temat tego kodu immo?
czemu nie ma żadnej reakcji?
wprowadzałem go według instrukcji
Paul - Czw Kwi 23, 2009 08:13
szosownik napisał/a: | czemu nie ma żadnej reakcji? | A nie ma ŻADNYCH problemów z centralnym? Jak otwierasz/zamykasz kluczem, to wszystko śmiga dobrze?
sknerko - Czw Kwi 23, 2009 08:30
Nie wiem czy immobillizer zależy od włożonej baterii ale ja bym zrobił tak:
wyjął baterie z jednego z pilotów i spróbował odkluczyć dzrwi i odpalić jak się da znaczy immo rozbrojony jak sie nie da sprawdzić jeszcze raz procedure rozkodowania immo jak nie pomoże jechać do magików i niech zczytają kod prawidłowo
szoso - Czw Kwi 23, 2009 18:20
po próbach zasygnalizował mi że kod jest zły
wydaje mi się że gość go po prostu wymyślił na odczepkę bo nie wiedział jak ma go odczytać
wnioskuje to po tym że strasznie się motał i na początku powiedział że ja nie potrzebuję tego kodu bo mam 3 piloty i jak mu powiedziałem że muszę go mieć to mi dopiero powiedział oczywiście cały czas patrzyłem co robi i jakoś tak szybko wyłączył komputer że nic nie zobaczyłem i podał mi kod
cały czas mnie wyganiał do biura na kawę abym mu tylko nie patrzył na łapy
trudno nie mam czasu by znowu do nich zajechać i się z nimi kłócić
po prostu po kod immo pojadę do warszawy kiedy przy okazji
mcteusz - Pią Kwi 24, 2009 14:56
szosownik napisał/a: | cały czas mnie wyganiał do biura na kawę abym mu tylko nie patrzył na łapy
trudno nie mam czasu by znowu do nich zajechać i się z nimi kłócić |
Tak żeby nie powiedzieć "a nie mówiłem żeby uważać", powiem dla odmiany "a nie mówiłem żeby uważać"?
szosownik napisał/a: | po prostu po kod immo pojadę do warszawy kiedy przy okazji |
Tak właśnie zrób i nawet nie próbuj się szarpać z Bialmotem, bo szkoda nerwów...
szoso - Pią Kwi 24, 2009 19:38
Cytat: | Tak żeby nie powiedzieć "a nie mówiłem żeby uważać", powiem dla odmiany "a nie mówiłem żeby uważać"? |
wiem że mówiłeś ale myślałem że ślimaki umieją odczytać ten kod
mcteusz napisał/a: | Tak właśnie zrób i nawet nie próbuj się szarpać z Bialmotem, bo szkoda nerwów... |
dzisiaj skończyłem 3 dniowe szkolenie w Białymstoku także mi już do nich nawet nie po drodze
|
|