|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover216, 96r]...wymiana filtra kabinowego!
kryspin69 - Pią Kwi 24, 2009 17:10 Temat postu: [rover216, 96r]...wymiana filtra kabinowego! ...postanowiłem zabrać się za wymianę filtra ponieważ już niemiłosiernie śmierdziało podczas włączania klimy, oczywiście mam też preparacik do czyszczenia przewodów wentylacyjnych, tylko pojawił się problem :
1.) zdemontowałem skrytkę i niestety nie mogę wyciągnąć filtra ponieważ zasłania wąska blacha na której są zamontowane zawiasy skrytki , a niestety śruby w ogóle nie chcą się odkręcić- czy jest jakiś inny sposób żeby się dostać do filtra?
2.) w sumie nie mam pojęcia gdzie szukać parownika i jak on wygląda a wiem że też muszę go potraktować preparatem do czyszczenia klimy!
więc jak mam działać ?
memphisto - Pią Kwi 24, 2009 19:17
ja się podepnę pod temat, gdzie jest w ogóle filtr kabinowy w wersji bez klimy?
Paul - Pią Kwi 24, 2009 19:21
kryspin69 napisał/a: | a niestety śruby w ogóle nie chcą się odkręcić | Kombinuj, muszą, przecież chyba Ci nie zardzewiały?
kryspin69 napisał/a: | gdzie szukać parownika | Jak wyjmiesz filtr i zajrzysz w otwór po nim, to po lewej (prawej w angliku) jest parownik. Napsikasz tam preparatu i będzie . Nawiewy swoją drogą, oczywiście też
memphisto napisał/a: | gdzie jest w ogóle filtr kabinowy w wersji bez klimy? | Jeżeli jest, to tam, gdzie w wersji z klimą (ale prawdopodobnie go nie ma)
wild_weasel - Pią Kwi 24, 2009 19:26
kryspin69 napisał/a: | 1.) zdemontowałem skrytkę i niestety nie mogę wyciągnąć filtra ponieważ zasłania wąska blacha na której są zamontowane zawiasy skrytki , a niestety śruby w ogóle nie chcą się odkręcić- czy jest jakiś inny sposób żeby się dostać do filtra? |
Możesz psiknąć WD40. Pewnie ktoś długo nie wymieniał filtra
Też miałem taki problem. Pomógł klucz francuski. Nic na siłę - weź większy młotek
memphisto - Pią Kwi 24, 2009 19:27
Paul napisał/a: | Jeżeli jest, to tam, gdzie w wersji z klimą (ale prawdopodobnie go nie ma) |
a mogę go wsadzić? czy nie ma sensu czy jak ?
thef - Pią Kwi 24, 2009 19:29
W rave znalazłem tylko przypadek z klimatyzacją.
memphisto - Pią Kwi 24, 2009 19:29
a co z zamontowaniem filtra, jeżeli nie mam klimy? pomoże mi to czy nie ma sensu ?
thef - Pią Kwi 24, 2009 19:31
memphisto napisał/a: | a co z zamontowaniem filtra, jeżeli nie mam klimy? pomoże mi to czy nie ma sensu ? | Będziesz miał czystsze powietrze lecące z nawiewów .
Mombrey - Nie Kwi 26, 2009 11:13
Paul napisał/a: |
memphisto napisał/a: | gdzie jest w ogóle filtr kabinowy w wersji bez klimy? | Jeżeli jest, to tam, gdzie w wersji z klimą (ale prawdopodobnie go nie ma) |
Czy juz wiadomo jak to jest z filtrem w wersji bez klimatyzacji? Jest czy nie ma?
azer - Nie Kwi 26, 2009 11:43
może być, może go nie być
http://roverki.pl/modules...ies=Technika#67
TUTAJ ładna graficzna instrukcja wymiany filtru
memphisto - Nie Kwi 26, 2009 16:58
dzięki !
jak znajdę trochę grosza, to sobie go wepcham
xtek - Nie Kwi 26, 2009 19:54
ja tez wlasnie chcialem wepchnac mimo, ze nie mam klimy. teraz tam tylko dziure mam
|
|