|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Studia - porady i uwagi ;)
Krzysi3k - Pon Kwi 27, 2009 17:42 Temat postu: Studia - porady i uwagi ;) Jako, że oprócz mnie jest jeszcze paru tegorocznych maturzystów na forum zdecydowałem się założyć wątek o tym co dalej
Ja chciałbym studiować logistykę, a oprócz tego będę składał papiery najprawdopodobniej jeszcze na gospodarkę przestrzenną i administrację.
Co sądzicie o tych studiach? Szczególnie o logistyce
Jestem bardzo mocno przekonany, co do słuszności swojego wyboru, ale chętnie posłucham waszych opinii
Chciałbym zrobić licencjat w Białymstoku na tutejszej Politechnice, a potem wyjechać i zrobić magisterkę.
A co reszta maturzystów planuje robić potem?
kzrr - Pon Kwi 27, 2009 17:50
Powiem Ci tak ja studia zaczynałem 3 lata temu, więc jestem troche w temacie
Nie pytaj ludzi co sądzą bo każdy idzie na to na co chce iść i dla mnie te kierunki które napisaleś są poprostu nudne itp itd Popytaj ludzi którzy już tam studiują jak im się podoba, czy dużo się pije i tak dalej Licencjat na Polibudzie ? Jaki to kierunek ?
Krzysi3k - Pon Kwi 27, 2009 17:52
Logistyka
kzrr - Pon Kwi 27, 2009 17:56
Z tego co wiem Karol (Camaro17) jest na Logistyce na Wydziale Mechanicznym na naszej Wrocławskiej Pojebudzie A z racji tego że już kończy to jest na bieząco w temacie więc popytaj jego
Markzo - Wto Kwi 28, 2009 07:24
ja chciałbym studiować na rzeszowskiej politechnice wydział lotnictwa a konkretnie budowa maszyn - silniki rakietowe jeśli nie to inżynieria środowiska, czyli cała sieć podziemna miast, popularnie zwane grzebaniem w kupie
Logistyka wydaje mi się bardzo ciekawym kierunkiem, jeśłi masz do tego predyspozycje czyli potrafisz pracować w grupie, kierować zespołem ludzi i masz bystry umysł to powinno być super
Viniu - Wto Kwi 28, 2009 07:32
Hmm.. ciekawe, dlaczego nikt nie ma ochoty studiować historii... Przecież to taki fajny kierunek
Krzysi3k - Wto Kwi 28, 2009 07:49
Viniu napisał/a: | Hmm.. ciekawe, dlaczego nikt nie ma ochoty studiować historii... Przecież to taki fajny kierunek |
Kiedyś miałem duży zapał do historii
Nawet specjalnie poszedłem do klasy humanistycznej do liceum, lecz miałem tak beznadziejnego historyka, że oprócz polskiego zaczęła mi również historia przeszkadzać i się szybko przeniosłem na profil społeczny i jestem b. zadowolony
Markzo - Wto Kwi 28, 2009 07:53
ta sama sytuacja co u Krzyśka niestety lubiłem historię i nigdy z nią nie miałem problemów, jednak przez 3 lata liceum toczyłem walkę....żeby nie zapaść w sen zimowy na lekcji nuda nuda nuda!!! niestety obrzydła mi strasznie historia przez to:/
camaro17 - Wto Kwi 28, 2009 11:36
Ha,ha,ha.............. jak napisał kzrr melduję się. Jak ktos ma pytanie co do LOGISTYKI na PWr wydziału Mechanicznego to bardzo proszę, służę uprzejmością i radą co i jak. Z racji że już finiszuję to jestem w temacie.
Krzysi3k - Wto Kwi 28, 2009 12:51
Tam są studia magisterskie?
Bo w Białym na razie zrobie tylko licencjat...
camaro17 - Wto Kwi 28, 2009 17:21
Krzysi3k5 pytanie jest do mnie??? Jeżeli tak to masz pełny wybór : mgr, inż, dr, hab, prof, usm, do wyboru do koloru
Krzysi3k - Wto Kwi 28, 2009 17:29
Oo to może do Wrocławia wpadnę zrobić magisterkę za 3 lata
Zastanawiam się między Wa-wą, Poznaniem i Wrocławiem...
W Wa-wie mam siostrę, ale nie będę przecież siedział im na głowie 2 lata... A jeszcze bardzo prawdopodobne, że za 3 lata już będę wujkiem, więc już w ogóle raczej odpada...
Poza tym Wa-wa dla mnie jest za duża
We Wrocławiu Polibuda raczej dobry poziom trzyma, więc skłaniam się w kierunku Wrocławia, choć mam jeszcze 3 lata... a nóż widelec otworzą logistykę II stopnia w Białym
camaro17 - Wto Kwi 28, 2009 17:34
No, Polibuda nr.1 w rankingu Wyższych Uczelni Technicznych w kraju.
hoosar - Wto Kwi 28, 2009 20:58
Hehe, bede bronil swojej uczelni - Politechnika Warszawska przoduje, a Wroclaw depcze nam po pietach :
http://www.pw.edu.pl/Ucze...lnia-techniczna
faecd - Wto Kwi 28, 2009 23:56
a ja sie pozale ze moja swietna politechnika szczecinska polączyla sie z akademia rolnicza i teraz jestesmy ZUT-em (zachodniopomorski uniwersytet technologiczny) popularnie zwanym ziutkiem:/
ehh...chcial byc Pan Patryk inzynierem budownictwa, no to teraz ma inzyniera skonczy na zime 2010 na ziutku a nie polibudzie.
Krzysi3k5, Ja tez podobnie mysle jak Ty by magisterke robic gdzie indziej, myslalem nad Wroclawiem, pokazal bym im co to znaczy chlopak z pomorza:D ale troche daleko i chyba wybiore Poznan albo Gdansk. 300km do domu zrobie w 4-5h:D
PS W moim regionie logistyka jest taka sobie. A na moim ziutku nawet chyba nie ma takiego kierunku...chyba ze sie myle...
Pozdrawiam
camaro17 - Sro Kwi 29, 2009 08:00
Tak czy siak, połączyła nas Politechnika i Rover.
kzrr - Sro Kwi 29, 2009 08:15
hoosar, tak ale z tego co pamietam to Wrocławska ma najlepszy wydział chemiczny w Polsce
pietro - Sro Kwi 29, 2009 09:48
camaro17, jaki dokładnie jest kierunek z logistyką na mechanicznym? mówisz o ZIP'ie o specjalizacji logistyka?
ja kończyłem też wydział mechaniczny, kierunek to transport zresztą powiązany z logistyką.
hoosar - Sro Kwi 29, 2009 10:09
Kzrr, chemiczny moze i tak, Inzynierii Chemicznej i Procesowej Warszawska ma najlepszy - tam studiuje . Z reszta i tak kazdy bedzie stawial na swoje . Ja polecam przyszlym studentom IChiP - dla mnie ciekawy, duzo nauki, ale wbrew pozorom nie chemii (tej prawie nas nie ucza) tylko przedmiotow zwiazanych z projektowaniem instalacji przetworstwa przemyslowego.
kzrr - Sro Kwi 29, 2009 10:20
Nie koniecznie kazdy bedzie stawiał na swoje bo kiedyś czytałem ranking Też jestem na chemicznym tylko na kierunku związanym bezpośrednio z chemią. U nas na inzynierii tez wlasnie wiekszośc opiera się o projektowanie Poza tym na Pwr tez gdzieś kiedys czytalem ze mamy najtrudniejszy wydzial - WEMIF (wydział elektroniki mikrosystemów i fotoniki)
pietro - Sro Kwi 29, 2009 10:32
Panowie nie ważny, który lepszy który gorszy. Ważne, że na każdej sa Juwenalia :D
camaro17 - Sro Kwi 29, 2009 11:53
pietro zgadza się wydział Mechaniczny, kierunek Zarządzanie i Inżynieria Produkcji potocznie ZIP, specjalizacja Logistyka . Racja jak jesteś po Transporcie to my jesteśmy ZIOMALE po fachu i jednej uczelni, a powiedz jak wspominasz dr.Zająca(starszego) i całą ekipę z B8 z prof.Nowakowskim na czele?????
pietro - Sro Kwi 29, 2009 12:11
camaro17 napisał/a: | a powiedz jak wspominasz dr.Zająca(starszego) i całą ekipę z B8 z prof.Nowakowskim na czele????? |
bardzo ciekawie oraz sympatycznie prowadzone zajęcia
Przekazanie wiedzy w prosty i przyjemny sposób z naciskiem na najważniejsze kwestie
camaro17 - Sro Kwi 29, 2009 12:48
pietro No, ładna odpowiedz, jak przystało na absolwenta PWr.
|
|