|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Urządzenie za schowkiem
MiL999 - Pon Maj 04, 2009 08:21 Temat postu: [R200] Urządzenie za schowkiem Witam. Korzystając z chwili wolnego czasu w weekend chciałem naprawic oswietlenie schowka. Oświetlenia niestety nie naprawiłem (brak napięcia na przewodach doprowadzających) ale znalazłem za schowkiem dziwne urządzenie. Jest to jakby puszka wstawiona w przewód wentylacyjny przed filtrem kabinowym. Do niej podłączona jest wtyczka a w środku jest kilka sprężynek. Wygląda jak jakiś przepływomierz ale po co on tam i do czego to służy?
Tomi - Pon Maj 04, 2009 08:37 Temat postu: Re: [R200] Urządzenie za schowkiem
MiL999 napisał/a: | Witam. Korzystając z chwili wolnego czasu w weekend chciałem naprawic oswietlenie schowka. Oświetlenia niestety nie naprawiłem (brak napięcia na przewodach doprowadzających) ale znalazłem za schowkiem dziwne urządzenie. Jest to jakby puszka wstawiona w przewód wentylacyjny przed filtrem kabinowym. Do niej podłączona jest wtyczka a w środku jest kilka sprężynek. Wygląda jak jakiś przepływomierz ale po co on tam i do czego to służy? |
Mniemam, że chodzi o rezystory dmuchawy, a te sprężynki to rezystory poszczególnych jej biegów
Brt - Pon Maj 04, 2009 09:01
http://forum.roverki.eu/v...p=315032#315032
MiL999 - Pon Maj 04, 2009 09:29
Ano wlasnie o to mi chodziło. Dzięki.
Jeszcze tylko nie wiem dlaczego one są w kanale powietrznym? Czy ich rezystancja zalezna jest od przeplywu powietrza?
Brt - Pon Maj 04, 2009 09:41
nie ... ale muszą być chłodzone, bo się rozgrzewają
|
|