|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - [214i] Pierścienie, uszczelka - a może swap.
escatox - Wto Maj 05, 2009 11:56 Temat postu: [214i] Pierścienie, uszczelka - a może swap. Witam was po dłuższej przerwie...
Niestety ale do pokazania na forum zmusił mnie problem z moim roverkeim....
Objawy:
- spalanie oleju
- dymienie spod korka oleju
- dymienie z rury wydechowej
Diagnoz:
- do wymiany pierścienie
- być może planowanie głowicy
- przy okazji uszczelka pod głowicą.
I teraz mam dylemat...
Robić mojego 1.4 8V czy poszukać czegoś do przekładki...
Problem w tym że nie chcę wkładać w to auto mega kasy,...
Czy jest rozwiązanie pozwalające na swap z 1.4 8V na inny silnik Plug&Play
Jakie silniki pasują w miejsce 1.4 8V (oprócz 1.4 8V ) bez przerabiania mocowania, instalacji i do obecnej skrzyni biegów....
Proszę o porady i mniej wiecej koszty naprawy tego silniczka...
pozdrawiam
Markzo - Sro Maj 06, 2009 14:28
wszystkie K-series czyli: 1.4 "V8" 1.4 16V, 1.6 16V, 1.8 16V i 1.8 VVC. tzreba tylko coś pomodzić czy immo ale poczytaj bo o tym bylo!
zorq - Pią Maj 08, 2009 08:22
zgadaj się z Foczesem, robił przekładkę na 1.6 16V i jeeeździ
robienie tego silnika raczej bez sensu, z tysiaka będziesz musiał wpakować a jak dobrze poszukasz to w tej kwocie wyrobisz się z przekładką...
escatox - Pią Maj 08, 2009 09:26
Czyli potrzebne:
Silnik K series
ECU
Coś jeszcze
Z silnikiem nie będzie problemu bo pracuję w firmie z częsciami, co prawda inna marka ale jadą po części do włoch czy niemiec nie będzie problemu z zabraniem jednego silniczka
mam nadzieję że wszystko się uda jak trzeba....
Markzo - Pią Maj 08, 2009 14:10
Silnik iiii....jest sprawa taka, że jak dasz ECU od nowego jest problem z immo:/ dlatego zakładają stary ECU + nowy silnik+ koło zamachowe ze starego. Tak mi się cos kojazy, musisz poczytać bo było o tym.
Szymon - Sob Maj 09, 2009 09:07
Markzo napisał/a: | Silnik iiii....jest sprawa taka, że jak dasz ECU od nowego jest problem z immo:/ dlatego zakładają stary ECU + nowy silnik+ koło zamachowe ze starego. Tak mi się cos kojazy, musisz poczytać bo było o tym. |
dobrze gada, polać mu
no i jak będzie 16v to odpowiedni kolektor, bo od 8v nie spasuje.
faecd - Sob Maj 09, 2009 10:24
zorq napisał/a: | tysiaka będziesz musiał wpakować a jak dobrze poszukasz to w tej kwocie wyrobisz się z przekładką... | za tysiaka alll cos za malo jak po mojemu...
maciekwawa - Sob Maj 09, 2009 21:47
moge Ci sprzedac cały silnik 1.4 16v 110tys przebieg stan bardzo dobry z całym osprzętem za powiedzmy 2 tyski. 508 996 444
NEOSSS - Wto Maj 12, 2009 09:35
Wiazke trzeba ciac bo jest troche inaczej do kolektora...
|
|