|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Zmiana korbek na elektryczne szyby
rafaello232 - Wto Maj 05, 2009 20:42 Temat postu: [R75] Zmiana korbek na elektryczne szyby Witam Panowie Mam pewnien problem.Wiem że wiązka elektryczna jest uniwersalna i dlatego postanowiłem dorzucić kilka bajerów do mojego roverka.Wstawiłem tylną rolete i wszystko ok ale gdy wstawiłem siłowniki do podnoszenia tylnych szyb to zaczęły sie moje problemy. Zmieniłem siłowniki na elekrtyczne wstawiłem włączniki wraz ze sterownikiem od str.kierowcy,uzupełniłem bezpieczniki i wiązki elektryczne w drzwiach bo naturalnie ich nie było No i klops!!!!!! Tu rodzi sie moje pytanie Co moze byc przyczyna? Czemu te szyby nie działaja? Czy musze wymienic jeszcze BCU? Dodam że jest to Rover 75 1.8 benzynka z 2003r Prosze Was Panowie o jakieś sugestie bądz porady a moze któryś z Was już bawił sie w te klocki Pozdrawiam.
SeniorA - Wto Maj 05, 2009 21:42
Trzeba zaprogramować BCU i sprawdzić czy jest na cztery szyby ( HIGH line), ale raczej wszystkie R 75 są przystosowane do 4 szyb.
rafaello232 - Wto Maj 05, 2009 21:46
No niestety mój BCU ma oznaczenie LOW Line wiec w gre wchodzi podmianka ale czy koniecznie trzeba bedzie go programowac?
SeniorA - Wto Maj 05, 2009 22:04
rafaello232 napisał/a: | mój BCU ma oznaczenie LOW Line | i ma kolor kremowy , to jest na dwie szyby. Uważam , że trzeba inny i tak zaprogramować .
rafaello232 - Wto Maj 05, 2009 22:19
Dokładnie ma kolor kremowy Czyli jeszcze czeka mnie podpięcie pod komputer Ciekawe ile mnie to pociągnie? Wielkie dzięki za podpowiedz Pozdrawiam
thef - Wto Maj 05, 2009 22:43
Proszę zapoznać się z zasadami kącika i poprawić temat.
|
|