|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Kontrolka rezerwy paliwa
Perez - Wto Maj 19, 2009 20:44 Temat postu: [R600] Kontrolka rezerwy paliwa Czy u Was przy wlaczonym zaplonie swieci sie kontrolka rezerwy?
Bo nie ukrywam, ze nigdy nie widzialem, zeby sie swiecila i nie wiem czy wskazowka musi spasc tak nisko, czy moze sie przepalila?
rudy250 - Wto Maj 19, 2009 20:48
Wskazówka musi spaść bardzo nisko,przynajmniej w dieslu. Po za tym przynajmniej w moim egzemplarzu nie ma żadnej pamięci,żeby kontrolka jak już sie zaswieci zeby świeciła,i z tego powodu co górka to kontolka miga,troche to dziwne,ale da sie żyć:P
Pino - Wto Maj 19, 2009 20:51
U mnie jest tak, że nawet jak mi zacznie się świecić i go zgaszę a później znowu odpalę to się nie świeci tylko po jakichś 2min zaczyna się pojawiać.
Perez napisał/a: | Czy u Was przy wlaczonym zaplonie swieci sie kontrolka rezerwy? |
tak mi się jeszcze nigdy nie zrobiło.
a czy u Ciebie ona zawsze się świeci??
mbniemiec - Wto Maj 19, 2009 21:31
U mnie dość często świeci nawet przy zapłonie ,ale chyba wiem dlaczego Na poważnie tez mogę powiedzieć, że najczęściej zapala się po jakimś czasie jak włącze zapłon i już ruszę z miejsca, na górkach często gaśnie i potem znowu się pojawia
Pino - Wto Maj 19, 2009 21:39
mbniemiec napisał/a: | U mnie dość często świeci nawet przy zapłonie |
hehe, trzeba więcej tankować
Perez - Wto Maj 19, 2009 23:20
No ja glownie tankuje do pelna i nie tak jezdze, az spadnie wskazowka do czerwonego pola, ale nigdy nie wiem czy dymac szybko na stacje, czy powinna jeszcze rezerwa sie zapalic. Na zaplonie mi sie nie zapala i wlasnie dlatego myslalem, ze moze jest spalona poprostu. Ogolnie rzecz biorac nigdy nie widzialem jej swiecacej sie.
NEOSSS - Sro Maj 20, 2009 01:20
Perez, czesto gesto padaja plywaki ktore wskazuja ile jest paliwa i podaja impuls o rezerwie...
|
|