Zobacz temat - [R200] Nieszczelne drzwi

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Nieszczelne drzwi

marcze83 - Sro Maj 20, 2009 16:47
Temat postu: [R200] Nieszczelne drzwi
mam pytanko czy w waszych rowerkach też tak jest, że jak pojeździcie w deszczu to na progu jest pełno wody tzn. jest mokry, i podczas szybszej jazdy powyżej 100 słychać jak wiatr zawiewa?
introooz - Sro Maj 20, 2009 18:44

Hmmm, u mnie tak nie ma.. Ale sprawdź uszczelkę drzwi, moze się odkleiła i po zamknięciu krzywo, albo w ogóle, nie przylega tam gdzie powinna.. jak co, to podklej na silikonie, powinno pomóc ;)
Krzysi3k - Sro Maj 20, 2009 18:58

Temat był wałkowany wczoraj - szukajka nie boli naprawdę ;)
Spójrz co napisałem w tym temacie:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=40508

marcze83 - Pią Maj 22, 2009 09:48

czyli co?, zabierać się za rozbieranie boczków, czy wymienić uszczelki, dodam, że sytuacja dotyczy zarówno drzwi kierowcy jak i pasażera, ale żadna woda do środka się nie dostaje
xtek - Pią Maj 22, 2009 10:15

To ja nie bede zakladal nowego tematu i zapytam tutaj. W jaki sposob sa mocowane uszczelki tylnych drzwi? U mnie siedza bardzo luzno i co jakis czas sie odczepiaja. Wiem, ze mozna scisnac ta "żeberkowana" czesc i bedzie mocniej trzymac, ale to nie pomaga. Czy poza tym sa jakies metalowe zatrzaski, ktore trzymaja uszczelki?
Krzysi3k - Sob Maj 23, 2009 08:26

marcze83 napisał/a:
czyli co?, zabierać się za rozbieranie boczków, czy wymienić uszczelki, dodam, że sytuacja dotyczy zarówno drzwi kierowcy jak i pasażera, ale żadna woda do środka się nie dostaje

Oblej drzwi wodą i zobacz którędy cieknie, jeśli w miejscu gdzie tapicerka drzwi przylega do blachy to znaczy, że folia. :)

marcze83 - Sob Maj 23, 2009 12:29

Krzysi3k5 napisał/a:
Oblej drzwi wodą i zobacz którędy cieknie, jeśli w miejscu gdzie tapicerka drzwi przylega do blachy

Nie cieknie w miejscu gdzie jest tapicerka, więc uszczelka do wymiany, i stąd też pewnie te świsty. Tylko gdzie ja dostane taka uszczelkę???