|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Świecąca się kontrolka silnika i spadek obrotów.
Kepasa - Czw Maj 21, 2009 17:17 Temat postu: [R620] Świecąca się kontrolka silnika i spadek obrotów. Witam.
Mój tata jest posiadaczem rovera 620SDi. Jak w tamacie, problem zaczął pojawiać się ponad rok temu ale to sporadycznie żadko (raz na miesiać/dwa). Przez ostatni miesiąc problem zaczął się gwałtownie nasilać i kontrolka silnika zaczeła świecić się przez nawet 5s. Oczywiście obroty zaczęły latać od 1k do nawet 4-5k i autem zaczeło szarpać. Zdażało się że auto nawet gasło. Był z nim na komputerze ale niestety nie mieli "sterowników" do tego modelu. Więc zdecydował się na dolanie jakiegoś płynu do baku. Problem ustał i kotrolka zaświecała się czasami. Dzisiaj kiedy wracałem z nim do domu kontrolka zaczęła się znowu świecić. Obroty zaczęly latać tak jak napisałem to wyżej i nagle podczas jazdy zaświeciła się kontolka silnika, obroty spadły do 0! i wzrastały maksymalie do 1k. Do domu mieliśmy ok 3km. Przez całą tą trasę kontrolka się świeciła i obroty wynosiły 0 (nawet po dodaniu gazu ). Warto też dodać że jechaliśmy ok 70/80 km/h.
szoso - Czw Maj 21, 2009 18:28
na tym forum jest coś takiego jak opcja "szukaj"
a temat podobny do twojego jest nie jeden
np. ten:
http://forum.roverki.eu/v...ht=check+engine
|
|