|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220sd] Uszczelka pod głowicą
jacax87 - Wto Maj 26, 2009 12:41 Temat postu: [R220sd] Uszczelka pod głowicą Witam, walnęła mi uszczelka pod głowicą i takie pytanie, gdzie mozna to wymienic jak najtaniej na terenie śląska ? chce swojego sprzedac ale nie mam sumienia zeby zepsutego sprzedawac i wciskać komuś ciemnote ze wszystko działa..
proszę o jakies namiary
Raptile - Wto Maj 26, 2009 14:10
jacax87, najtaniej to można kupić skarpetki u Chńczyka.................... nie sugeruj się ceną bo może ci się szybciej spi...olić niż myślisz
azer - Wto Maj 26, 2009 15:04
ja bym zasięgnał jeszcze opinii u innego mechanika, z tego co nasi spece pisali to uszczelka w dieslach to naprawdę rzadkość
jacax87 - Wto Maj 26, 2009 15:27
pęknieta jest, ślady oleju w zbiorniczku... tylko mam takie pytanie wlasnie, czy przyczyną pęknięcia tej uszczelki jest pogrubianie sie rury od chlodnicy co idzie do bloku silnika? jest strasznie gruba jak jeżdże i dwa razy pękła przy cybancie
sTERYD - Wto Maj 26, 2009 15:56
to raczej nie jest przyczyna uszkodzenia uszczelki, tylko objaw
jak będziesz naprawiał, to sprawdź dokładne głowicę, żeby ne okazało się że jest pęknięta
jacax87 - Wto Maj 26, 2009 22:17
no źle napisałem ale moze wiecie ile ok by takie coś kosztowała? przypuśćmy sama wymiana uszczelki
kadzaf - Wto Maj 26, 2009 23:36
przy wymianie uszczelki zwykle robi sie plan głowicy
Dydo - Sro Maj 27, 2009 22:33
jacax87 napisał/a: | no źle napisałem ale moze wiecie ile ok by takie coś kosztowała? przypuśćmy sama wymiana uszczelki |
Dokładnie ile sama wymiana uszczelki kosztowała to Ci nie powiem, ale powiem Ci, że gdy ja miałem głowicę do planowania przy swoim R214 to wyniosło mnie to 1300 zł, w ASO Fiata. W tą cene wchodziło; planowanie głowicy, nowe uszczelki (w tym pod głowicę), wymiana rozrządu i wymiana pompy wody.
Remigiusz - Czw Maj 28, 2009 09:31
kadzaf napisał/a: | przy wymianie uszczelki zwykle robi sie plan głowicy |
Dziwne jest tylko to ze w Rave przy dieslu pisze ze nie wolno planować głowicy. Pisze to jako uwaga pod wymianie uszczelki pod głowica. W benzyniakach tej uwagi nie ma. Jak jest cos nie tak to ma sie na nowa głowice wymienić i tyle
|
|