|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Czy ktoś posiada w R75, fabryczne sensory cofania?
teskatlipoka - Sro Maj 27, 2009 22:43 Temat postu: [R75] Czy ktoś posiada w R75, fabryczne sensory cofania? Witam
Czasami spotykam R75, z fabrycznymi czujnikami cofania i też chciałbym coś takiego założyć. Oryginalne części mogę załatwić i sam montaż też nie sprawi mi problemu. Wydaje mi się że mogę mieć problemy z uruchomieniem tego, bo nie wiem jak to dokładnie działa.
Chciałby taki zestaw założyć do R75 z komputerem pokładowym oraz dużą nawigacją 16/9. Gdzieś wyczytałem że taki fabryczny zestaw współpracuje właśnie z komputerem pokładowym i chyba w czasie działania coś się pojawia na ekranie LCD umieszczonym między zegarami.
Bardzo proszę o krótki opis szczegółów działania. :)
Sprawa wydaje się prosta, chyba... Centralka ma dwa gniazda, do jednego podłącza się sensory a do drugiego idzie jakaś kostka z gdzieś z komputera pokładowago. Nie jestem pewien ale chyba włąśnie taką kostkę mam w bagażniku, więc nic specjalnie nie muszę dorabiać, tylko założyć i...., właśnie, co dalej? Czy to będzie działąło?
Serdecznie pozdrawiam
Krzysztof
R75 1.8 1999
KILLERMGZT190 - Czw Maj 28, 2009 00:49
Cześć.U mnie w samochodzie idzie wiązka przewodów od czujników w zderzaku do centralki która jest w bagażniku i wychodzi drugą kostką głębiej w stronę samochodu.
Na wyświetlaczu nic się nie pojawia tylko podczas załączonego biegu wstecznego w miarę zbliżania się do przeszkody zaczyna piszczeć,najpierw sygnał przerywany a póżniej ciągły.
Jeżeli zestawik masz w dobrej cenie to zakładaj,jak nie zadziała to najwyżej pojedziesz na komputer .Pozdrawiam.
Miłego użytkowania Rover-ków tudzież Mg-ków
teskatlipoka - Czw Maj 28, 2009 16:33
Dzięki
|
|