|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Głośna praca klimy
jacekmarus - Sob Maj 30, 2009 11:04 Temat postu: [R75] Głośna praca klimy Witam,
przy włączonej klimatyzacji praktycznie na każdym postoju pod maską słychać dziwny odgłos tak jakby włączała się jakaś dmuchawa, wirnik
Czy ktoś z was miał juz taki przypadek??
Co z tym zrobić??
PHJOWI - Sob Maj 30, 2009 11:29
po prostu działa wentylator chłodnic.
jacekmarus - Sob Maj 30, 2009 14:02
ale przez rok nie bylo takich odglosów
moze najwyzszy czas na jakis przeglad klimatyzacji
Mombrey - Wto Cze 09, 2009 22:48
jacekmarus napisał/a: | ale przez rok nie bylo takich odglosów
moze najwyzszy czas na jakis przeglad klimatyzacji |
Podepne sie pod temat. Dzis zrobilem "przeglad klimatyzacji", chodzilo mi o uzupelnienie czynnika bo w upalne dni juz za slabo chlodzilo. Nie wiem czemu najpierw wypuscili wszystko a pozniej ponownie "nabilali". Nie wiem co tam jeszcze robili bo mialo byc FULL SERVICE ale teraz bardzo glosno pracuje wentylator (moze sprezarka) tak jak by cos wpadlo w smiglo i terkotalo. Cos "wysiadlo" czy pan mechanik "za duzo pogrzebal"?
DANTE79R - Wto Cze 09, 2009 23:04
jacekmarus napisał/a: | przy włączonej klimatyzacji praktycznie na każdym postoju pod maską słychać dziwny odgłos tak jakby włączała się jakaś dmuchawa, wirnik | na 100% masz do roboty loyzsko na kole zamachowym od klimy. U mnie bylo to samo. Zrobilem i spokoj.
Mombrey - Wto Cze 09, 2009 23:16
DANTE79R napisał/a: | jacekmarus napisał/a: | przy włączonej klimatyzacji praktycznie na każdym postoju pod maską słychać dziwny odgłos tak jakby włączała się jakaś dmuchawa, wirnik | na 100% masz do roboty loyzsko na kole zamachowym od klimy. U mnie bylo to samo. Zrobilem i spokoj. |
Czy tego nie slychac jak jest malo czynnika a po dopelnienu "terkocze"?
staf - Sro Cze 10, 2009 08:20
Ja mam to sam. Zerknę na łozyska.Posłucham i się odezwe.
sniffer1980 - Sob Cze 13, 2009 07:49
witam w moim również głośno chodzi, słychać takie dziwne buczenie które zmienia częstotliwość wraz z większeniem obrotów silnika, co dziwne jak na postoju wyłączę klime i włączę raz jeszcze to ustaje buczenie zaczyna się dopiero po przejechaniu kilku metrów. Co do terkotu to słyszę po wyjściu z auta na włączonej klimie,ustaje po wyłączeniu klimy. Mam nadzieję, że to nic poważnego bo mam ważniejsze sprawy do zrobienia w mojej 45-ce... Co o tym myślicie?
DANTE79R - Pon Cze 15, 2009 00:07
Ludziska na stówę łożysko od klimy pod alternatorem, temat osobiście przerobiłem prawie w każdym Roverze. łożysko 70zł a resztę sami zrobicie. To proste jak budowa cepa na łożyskach tocznych
Stacho - Pon Cze 15, 2009 09:19 Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r] Witam,
DANTE79R napisał:
"na 100% masz do roboty loyzsko na kole zamachowym od klimy"
Nie bardzo rozumiem o jakie "koło zamachowe" Ci chodzi, przypuszczam że o koło pasowe sprężarki klimy, a łożysko do wymiany, to łożysko na wałku sprężarki od strony tego koła, czy tak?, , pozdr.....
jacekmarus - Czw Lip 16, 2009 08:30
to raczej chyba nie zadne łożysko, to jest odgłos taki jakby sie wentylator załączał
pojade gdzies na przeglad klimy i dam znac co i jak
|
|