|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Powitania - Witam ze Śląska
Roma - Nie Maj 31, 2009 11:26
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką ROVER-a 75 Na kupno samochodu tej marki zdecydowałam się zupełnie przypadkowo, ale nie żałuję
Brt - Nie Maj 31, 2009 11:40
Witamy i gratulujemy zakupu no i zapraszamy na spoty zloty itp
MaReK - Nie Maj 31, 2009 11:44
Witaj, gratulacje z okazji zakupu nietuzinkowego auta
Roma_B napisał/a: | Na kupno samochodu tej marki zdecydowałam się zupełnie przypadkowo, ale nie żałuję |
A to z czasem sie pewnie zmieni
Pare przykrosci na pewno Cie spotka, wiec dbaj o auto zeby bylo ich jak najmniej
Pozdrawiam,
siemion_ - Nie Maj 31, 2009 11:49
Witaj Roma
no Marek aleś ją pocieszył
Brt - Nie Maj 31, 2009 11:50
eee i tak nic o krzywych podłużnicach nie napisał
MaReK - Nie Maj 31, 2009 11:55
Ale nie ma co pocieszac, trzeba od razu uswiadamiac ludzi z czym maja do czynienia
Malo informacji mamy od kolezanki, wiec nie wiemy jaki zakres usterek wymienic
Pozdrawiam,
Roma - Nie Maj 31, 2009 12:05
Siemion, dzięki, przynajmniej Ty mnie podtrzymujesz na duchu
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 13:06 ]
OK, Marku, no to dawaj z grubej rury! Co mnie czeka i dlaczego aż tyle?
MaReK - Nie Maj 31, 2009 12:08
No to napisz jaki masz model, z ktorego roku, jaki silnik, wyposazenie itp.
Roma - Nie Maj 31, 2009 12:11
ROVER 75 CDTI, z lipca 2004 roku, klimatyzacja dwustrefowa, nawigacja, czujniki parkowania, czujnik deszczu i inne drobiazgi
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 13:12 ]
Ta fotka to cały on
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 13:14 ]
Kupiłam go w czwartek, na najbliższy wtorek jestem umówiona ze specem z autoryzowanego serwisu na wymianę wszystkich możliwych filtrów, oleju i dokładny przegląd.
siemion_ - Nie Maj 31, 2009 12:14
eeee to młodzik
MaReK - Nie Maj 31, 2009 12:16
Automat czy manualna skrzynia biegow?
Roma - Nie Maj 31, 2009 12:17
Niby tak, ale "dla spokojności" chcę wszystko posprawdzać, żeby wiedzieć, czym jeżdżę
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 13:18 ]
Manualna skrzynia biegów.
[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 13:22 ]
A - i jeszcze silnik - pojemność 1951 cm3, moc 131 KM
MaReK - Nie Maj 31, 2009 12:28
No to tak:
- wentylator chlodnicy, jesli ten starszy typ to pewnie padnie
- wtryskiwacze - jesli bedziesz lac na stacjach II gatunku i nie bedziesz dosc czesto zmieniac filtra paliwa
- pompa sprzegla - tak bez kozery co jakies kilka tys. km bedzie sie pieprzyc, az wymienisz ja na zamiennik np. od BMW i przerobisz nieco ten uklad - o czym wiecej w poradach techninczych w watku - Pompka sprzegla pasuje od BMW podobno.
- zamki w drzwiach - od tak, potrafia sie zwalic. Nie bedzie sie zamykac, albo co gorsze, otwierac. Moze otiwerac sie za 4 - 5 przycisnieciem przycisku, az w koncu padnie.
- klamki w drzwiach - trzeba o nie dbac, smarowac itp. bo potrafia sie zacierac i mozna tez urwac sobie ciegno.
- zarowki szczegolnie z tylu i podswiedltenia tablicy rej. - padaja dosc czesto
- wysprzeglik/sprzeglo - razem trzeba wymieniac - ale to nie jest jakies szczegolnie usterkowe, jednak jak wymieniasz jedno wymieniaj drugie...
- tempomat - czujnik przy padel sprzegla - czesto sie odsuwa od pedalu sprzegla, ale naprawa nie jest w ogole kosztowna.
- odma wlotu powietrza - cos sie z nia dzieje, ale nigdy mariusz418 nie powiedzial mi co
- linki od maski oraz swoznie trzymajace lubia sie brudzic i zacierac - przez co ciezej chodzi caly mechanizm.
To chyba wszystko
siemion_ - Nie Maj 31, 2009 12:28
136?
Brt - Nie Maj 31, 2009 12:32
w CDTi jest 131
siemion_ - Nie Maj 31, 2009 12:35
a w jakim silniku jest 136?
MaReK - Nie Maj 31, 2009 12:41
W mazdie 6 2.0 Diesel
Roma - Nie Maj 31, 2009 12:42
Dzięki wielkie, Marku Twoje informacje są dla mnie bardzo cenne. Mam nadzieję, że wszystko naraz się nie sypnie
MaReK - Nie Maj 31, 2009 12:43
Nie no, na raz to juz jakis kataklizm musialby byc
Roma - Nie Maj 31, 2009 12:44
I tym optymistycznym akcentem żegnam się z Wami, jeszcze raz dziękuję za rady, do zobaczenia
Ciufa - Nie Maj 31, 2009 12:58
Roma_B napisał/a: | na najbliższy wtorek jestem umówiona ze specem z autoryzowanego serwisu |
powiedz co to za serwis
potekw - Nie Maj 31, 2009 13:14
Gratuluję, tak się składa, że ja też w czwartek kupiłem roverka r75 CD kombi, dziękuję wszystkim na forum, czytając Wasze posty utwierdziłem się w przekonaniu, że warto poszukać roverka (nie jest to takie proste). Auto płynie po drodze.....
staf - Nie Maj 31, 2009 18:29
WITAM.Po zakupie swojegoR75 zacząłem czytać rózne fora o tych autkach i.....trafiłem na stronke klubową.Od kilku dni jestem sympatykiem jednak wysłałem juz składke i czekam na nalepki które z duma będe woził na tyle swojego R75....Pozdrawiam i myślę że do zobaczenie na zlocie 11.o6.
Ciufa - Nie Maj 31, 2009 18:44
staf napisał/a: | zacząłem czytać rózne fora o tych autkach |
a to są jakieś inne polskie fora o marce Rover ?
kasjopea - Nie Maj 31, 2009 19:27
Witaj
Tomaszi - Pon Cze 01, 2009 23:53
Roma_B napisał/a: | na najbliższy wtorek jestem umówiona ze specem z autoryzowanego serwisu na wymianę wszystkich możliwych filtrów, oleju i dokładny przegląd. | Byle nie Radzionków - miło , i do
... a to na poparcie tezy http://www.roverki.pl/gar...Auto_Lak_System
[ Dodano: Wto Cze 02, 2009 00:55 ]
a no i najważniejsze...
Witaj na forum
siemion_ - Czw Cze 04, 2009 22:05
Roma B to gdzie serwisujesz swojego Roverka ???
Roma - Pią Cze 12, 2009 11:16
Witam wszystkich
Byłam w Radzionkowie (tu ukłon w stronę Tomaszi , ale w końcu nie w autoryzowanym serwisie. Polecono mi naprawdę dobrego mechanika, który dokonał przeglądu samochodu i powymieniał to, co było konieczne. Nie wiem, czy tu mogę go reklamować?
Kupiłam też letnie opony, w BOMIE wykonali geometrię i bryczka "kula się" bez zarzutu
Teraz wyskoczył mi problem ze spryskiwaczem przedniej szyby, ale o tym nie będę tu pisała, bo oberwę od administratorów Muszę założyć nowy temat, bo mam kilka pytań - mimo przeglądnięcia wielu postów i technicznego FAQ nie znalazłam odpowiedzi, które dotyczyłyby mojego problemu.
Pozdrawiam Was ciepło i życzę fajnego dnia
MiReK - Wto Cze 23, 2009 18:45
Ciufcia napisał/a: | a to są jakieś inne polskie fora o marce Rover ? |
Są inne fora angielskie,niemieckie...staf nie napisał że czytał różne inne polskie fora,tylko napisał:
staf napisał/a: | zacząłem czytać rózne fora o tych autkach i..... |
Tomaszi - Sro Cze 24, 2009 01:30
Roma_B napisał/a: | Byłam w Radzionkowie (tu ukłon w stronę Tomaszi ), ale w końcu nie w autoryzowanym serwisie. | eee tam ukłon, wystarczy dobre na jakimś spocie a na zlocie to już musowa co najmniej dwa
P.S. Tylko żeby nie było, że prze zemnie nie będziesz na spoty zaglądać
Roma - Sro Cze 24, 2009 08:12
Tomaszi, jestem za - w końcu dobre piwko nie jest złe Zloty mam już opanowane, bo często "zlatuję" na swojej miotle na Łysą Górę
Czyli... przyszedł czas na spoty
PS. Tylko, żeby nie było, że gdy Ci postawię piwko (a może nawet dwa , to później będę Cię musiała zaholować pod dom
|
|